Eskişehir'de, televizyon kanallarının kapatılmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde, televizyon kanallarının kapatılmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 19:53

Eskişehir'de, televizyon kanallarının kapatılmasına tepki

Haberin Devamı

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de yaklaşık 50 kişi, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kapatılan Hayatın Sesi'nin de bulunduğu 12 televizyon kanalının kapatılmasına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri 'Özgür basın susturulamaz. Tek sese biat etmeyeceğiz. Hayatın Sesi susturulamaz' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklamasını Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge yaptı. Öge, darbe girişiminin ardından OHAL'in getirildiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Darbecilere karşı mücadele dediler, Meclis'i devre dışı bıraktılar. Ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir rejim inşa ettiler. Başbakanlığın talimatıyla aralarında Hayatın Sesi'nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına son verildi. Siyasi iktidar, TÜRKSAT uydusundan kendi politikaları açışından sorun olarak gördüğü hiçbir televizyon kanalının yayınına izin vermeyeceğini böylelikle ilan etti. Sansüre karşı halkın haber alma hakkını savunmak, basın özgürlüğünün kazanılması bakımından hayati önemdedir. Bütün emek, demokrasi ve barış güçlerini bu antidemokratik ihlale itiraz etmeye, demokrasi mücadelesinin bir parçası olan basın-ifade özgürlüğünü savunmak ve kazanmak için mücadeleye çağırıyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!