Eskişehir'de FETÖ sanıkları suçlamaları kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde FETÖ sanıkları suçlamaları kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 14:56

Eskişehir'de FETÖ sanıkları suçlamaları kabul etmedi

Haberin Devamı

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Meteoroloji 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Salim Demirel ile istatistikçi Tuncay Dikyol  duruşmada suçlamaları kabul etmedi.
FETÖ üyesi olmakla suçlanan Salim Demirel (49) ile Tuncay Dikyol'un (41) yargılanmalarına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Bugün yapılan ilk duruşmada 10'ar yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Salim Demirel, savcılık iddianamesinde yer alan sosyal paylaşım hesabının kendisine ait olmadığını söyledi. Demirel savunmasında şöyle konuştu:
"Ben çocuğumu FETÖ okuluna kaydettirdim. Okul ile ilgili kaydetme sebebim ise okulun başarılı olmasıdır. Çocuğumu 17-25'ten önce Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yasal bir kurum olduğundan dolayı bu okula kaydettirdim. Devlet tarafından özel okullara verilen yıllık 3 bin lira teşvikten yararlandık. Bank Asya'daki hesabımı okul kaydı sırasında açtım. Mecburen açtım. Okulun bu bankayla anlaşması vardı. Okul ortalama 12 bin lira idi. Bu yatırdığım para hibe olarak aktarılmadı. Kendi hesabıma aktarıldı. İddianamedeki diğer paralar ise okul taksiti ve fatura ödemelerine ilişkin faturalardı. İhraç olmamla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdum. Ülkemize kara leke olan 15 Temmuz'u kim planladı ise onları lanetliyorum. Bizim bu duruma düşmemizin sebebi onlar olmuştur. Darbe girişimi sırasında o tankın altında ölecek insanlardan biri benim. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere yardımda bulundum. Bu konuyla ilgili Başbakanlıktan teşekkür aldım. Bu durum benim nerede durduğumun göstergesidir. Anne ve babam ile eşim de mağdur olmuştur. Benim için en ağır gelen şey vatan haini ilan edilmemdir. Tahliyemi talep ediyorum."

'HİÇBİR DARBE MEMLEKETE FAYDA SAĞLAMAZ'
Diğer sanık Tuncay Dikyol da FETÖ/PDY ile bir bağlantısının bulunmadığını savundu. Dikyol şunları söyledi:
"Benim oğlum başarılı bir çocuktur. Şu anda Fatih Fen Lisesi'nde okumaktadır. Devlet okulundaki sınıf öğretmeninin yönlendirmesiyle çocuğumu burslu olarak FETÖ okuluna gönderdim. Çocuğumu özel okula gönderdiğim için devletten 3 bin lira teşvik aldım. Çocuğum tam burslu olarak okudu. Ve yıllık servis ve yemek bedeli olarak okula 3 bin lira ödeme yaptım. Bank Asya'da 1999 yılından bu yana param vardır. O da bana gelir getirmektedir. 30 yıllık devlet memuruydum. Banka TMSF'ye geçti. Daha da garantili bir banka olmuştur. Bundan dolayı paramı tuttum. Ben onların herhangi bir sohbetine katılmadım, evlerine gitmedim, okullarına gitmedim. Ben 12 Eylül darbesini görmüş birisiyim. Hiçbir darbe memlekete fayda sağlamaz. Her darbenin ülkeyi 10 yıl geriye götürdüğünü bilenlerdenim. Herkes kendi görevini yapsın. Vatanını seven, görevini en iyi yapan insandır. Ben 30 yıldır görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Yapmadığımız bir eylemden dolayı 5 aydır tutukluyuz ve tutuksuz yargılanmayı talep ediyoruz."
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Şubat 2017 tarihine erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!