Eski Tekel depoları yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Eski Tekel depoları yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 12:44

Eski Tekel depoları yıkılıyor

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da uzun yıllardır kamuoyunun gündeminde yer alan ve son dönemde madde bağımlılarının mesken tuttuğu eski Tekel Deposu'nda yıkım başladı.
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan yaklaşık 5 dönümlük eski Tekel Deposu'nda serüven Tekel'in özelleştirilmesiyle başlamıştı. Tekel'in alandan çekilmesiyle uzun süre boş duran depolar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (ÖİB) ihaleye çıkarılmış, ancak açılan davalar nedeniyle süreç daha da uzamıştı. 2014 yılında 4 bin 900 metrekarelik alan, ihaleyle 7 milyon 964 bin liraya satıldı. ÖİB'nin satış kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak onaylandı. Ancak araziyi ticaret alanına çeviren plan tadilatıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle alanda inşaat bir türlü başlayamadı.
KEPÇELER İŞBAŞINDA
Diğer yandan eski depoların yıkılması için bugün kepçeler işbaşı yaptı. Yıkımı gerçekleştiren görevliler, araziyi alan firmanın yıkım kararı aldığını, ancak henüz ne yapılacağını bilmediklerini söyledi. Görevliler alanı tamamen düzleyeceklerini, Mevlana Kavşağı'na taşınan Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre burayı otopark olarak kullanacağını kaydetti.
EŞEKLİ EYLEMLER
Alanın okul, kaymakamlık gibi bir devlet kurumu olması için çeşitli girişimlerde bulunan Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, eşek ve develerle yaptığı eylemlerle dikkat çekmişti. Muhtar Öztürk, alanın yıllardan beri madde bağımlılarının yeri haline geldiğini belirterek, yıkımın yerinde bir çalışma olduğunu söyledi. Öztürk, “Keşke yıkıldıktan sonra bir AVM değil de bir okul, kaymakamlık olarak karşımıza çıksa" diye istekte bulundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!