Eski şöhretten bakana sitem

Güncelleme Tarihi:

Eski şöhretten bakana sitem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 00:00

Bir zamanlar şöhret olan Ankara Radyosu Halk Müziği sanatçılarından Ali Ercan’ın eşi olan ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren türkücü Necla Ercan, Kültür Bakanlığı’nın kendisine sahip çıkmamasından yakındı.

CUMHURİYET döneminin ilk sahne sanatçılarından 71 yaşındaki türkücü Necla Ercan, Hamamönü Semti’ndeki tek odalı gecekondusunda yalnız başına yaşam mücadelesi veriyor. Kapısını bir kez olsun çalmayan öğrencilerinin vefasızlığından yakınan Necla Ercan, sadece kendisine değil, yoksulluk içinde yaşayan diğer sanatçılara da Kültür Bakanlığı’nın sahip çıkmasını istedi.

Cumhuriyet döneminin Ankara Radyosu Halk Müziği sanatçılarından Ali Ercan’ın eşi ve o yıllarda Yeşilçam’ın gözde artistlerinden Gülistan Güzey’in de kardeşi olan eski türkücü Necla Ercan, "İnsan hayatı badirelerle dolu. Şöhret olduğum yıllarda birçok hayranım vardı ve plaklarım yok satıyordu. Şimdi çok iyi yerlerde olan yetiştirdiğim birçok öğrencim var. Ancak maalesef hiç biri kapımı çalmıyor. İyi yürekli birkaç komşumun sayesinde karnımı doyuruyorum" dedi.

DESTEK BEKLİYOR

Eski bir dostunun sayesinde yıllar önce okuduğu eserleri bir CD’de topladığını belirten Necla Ercan, bunların çoğaltılması için Kültür Bakanlığı’ndan, çeşitli kuruluşlardan, iş adamlarından ve hayırsever vatandaşlardan yardım ve destek bekliyor.

Gecekonduda yaşıyor

Tek odalı gecekondusunda gençlik yıllarındaki fotoğrafları ve anıları ile birlikte yoklukla iç içe yaşayan eski türkücü Ercan, "Her şeye rağmen yine de şükrediyorum. Kimsesizlik ve yoksulluğuma rağmen inançlarımla hayata karşı direnmeye çalışıyorum. Yarınımız ne olacak, onu yalnız Allah bilir. Kimse zenginliğine ve şöhretine güvenmesin. Benim şu andaki yaşantım, varlıktan sefalet içine düşmem, tüm insanlara ibret olsun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!