Eski lezzetlere ödüllü yarışma

Güncelleme Tarihi:

Eski lezzetlere ödüllü yarışma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 15:04

Şereflikoçhisar Ticaret Odası (ŞTO), ‘Eski lezzetlerimiz, ev yemeklerimiz’ içerikli ve ödüllü bir yemek yarışması düzenleyecek.

Haberin Devamı

ŞTO Başkanı Yasin Tekin, Şereflikoçhisar adıyla marka yemek belirlenmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda düzenledikleri yarışmada dereceye giren ilk 3 kişile ödül verileceğini açıkladı. Tekin şunları söyledi:
“Marka yemek konusundaki çalışmalarımızda çok güzel fikirler, öneriler çıktı. Dostlarımız, unutulmaya yüz tutmuş eski yemek ve tatlarımızı hatırlattı. İlçemizden, yurt dışından, ülkemizin her yerinden katılımlar oldu. Bu, bizi çok mutlu etti. Her bir fikir için dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daha önce tuzda kuzu ve üç çeşit köfte denemesi yaptık. Köfteyi yol boyunda ticari olarak düşünüyoruz. Tuzda kuzu kebabını ise özel gün yemeği olarak sunacağız. Fakat iki yemeği de biraz geliştirmemiz gerekiyor. Son haline karar verip, halkımızın beğenisine sunacağız.

Haberin Devamı

ÜÇ KATEGORİYE AYRILDI

Marka yemekleri 3 kategoriye ayırdık. İlçeden geçiş yapanlara hitap edecek yol boyu ticari işletmelerde köfte, tava, güveç, tuzda kuzu olacak. Eski lezzetlerimiz kategorisinde topalak, asıda, mercimekli bulgur pilavı, telteli gibi yemekler yer alacak. Üçüncü kategorinin içeriğini ise yarışma ile belirleyeceğiz. İlçemizdeki kadınları da sürece dahi edebilmek için yarışmayı düzenlendik. İlk üçe ödül verip, bu yemeklerin gelişmesini ve yaşamasını sağlamak istiyoruz. Bir jüri oluşturup, bahar şenliği şeklinde bu yemekleri sunmak istiyoruz."

TAHİNLİ PİDEYE COĞRAFİ İŞARET

ŞTO Başkanı Yasin Tekin, ayrıca tahinli pideye coğrafi işaret almak için başvuru yaptıklarını belirterek, "Tahinli pidede bir standart oluşturmak için çalışmalar yapacağız. Ayrıca, kadınların köy ürünlerini satabileceği kirasız bir dükkan açacağız. Buraya da halkımızın ilgi göstermesini ve burada ürününü satabilecek kardeşlerimizin utanmamasını, bunu ilçemizde hizmet olarak görmesini istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!