Eski kulübü Neymar'ı dava ediyor

Güncelleme Tarihi:

Eski kulübü Neymarı dava ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 19:46

Santos Kulübü Başkanı Odilio Rodrigues, Barcelona'ya transferinden 40 milyon avro kazandığı iddia edilen Neymar'ın babasını mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Neymar'a ödenen bonservis bedeline ilişkin soruşturma Madrid mahkemesinde devam ederken, babası Neymar da Silva'nın bu transferden 40 milyon avro kazandığının ortaya çıkması, Santos kulübünü harekete geçirdi. Santos Kulübü Başkanı Odilio Rodrigues, Barcelona'ya transferi geçen yaz gerçekleşen Neymar hakkında yaşanan son gelişmelerin ardından Brezilya'nın Sao Paulo kentinde basın toplantısı düzenledi. Neymar'ın babasından transferden elde ettiği tüm kazancın belgelerini göstermesini isteyen Rodrigues, bunun ardından Neymar Da Silva'nın kendisini arayarak görüştüğünü ve bazı bilgiler paylaştığını söyledi.

Bu açıklamalardan tatmin olmadığını vurgulayan Rodrigues, Neymar'ın babasının Barcelona ile yaptığı anlaşmanın gizliliğini bahane ederek söz konusu belgeleri göndermeyi reddettiğini, bu nedenle kendisini mahkemeye vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

Neymar'a bonservis bedeli olarak 17,1 milyon avro ödenmesine rağmen Barcelona'nın bu rakamı 57 milyon avro olarak göstermesine ilk zamanlar anlam veremediğini sbelirten Rodrigues, transferin hikayesini şöyle anlattı: "Barcelona Neymar için bize ilk olarak 16 milyon avro teklif etti. Bunu reddedince 17,1 milyon avronun yanı sıra Neymar'ın Altın Top Ödülü'nde en iyi 3 oyuncu arasında aday gösterilmesi halinde 2 milyon avro daha vereceklerini belirtince kabul ettik. O dönemki Barcelona Asbaşkanı Josep Maria Bartomeu, transferin 57 milyon avroya gerçekleştiğini açıklayınca şaşırmış ve kızmıştık. Arada 40 milyon avro fark olması yeterince şüphe uyandıran bir durumdu."

Bu konuyu o dönemki Barcelona Başkanı Sandro Rosell ile de görüştüklerini kaydeden Rodrigues, "Rosell, aradaki 40 milyon avro farkın Santos'la ilgisinin olmadığını söyledi. Bu farkın kişisel bir ödeme olduğunu belirterek nereye verildiğini açıklamadı" diye konuştu. Barcelona, Neymar'ın bonservisine ilişkin geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, futbolcunun bonservisine verilen 57 milyon avronun, 40'ının Neymar ve babasının ortak olduğu N&N şirketine,17,1 milyon avronun ise Santos'a verildiğini, futbolcunun pazarlama ve diğer haklarından doğan harcamaların ise bonservis bedeli dışında tutulduğunu açıklamıştı.

Kulüpte kriz yaratarak Rossell'in istifa etmesine neden olan Brezilyalı oyuncunun Barcelona'ya asıl maliyetinin böylece 86,2 milyon avro olduğu ortaya çıkmıştı. İspanyol basınından AS gazetesi ise bu rakamın da doğru olmadığını, Barça'nın Neymar için toplamda 130,2 milyon avro harcama yaptığını iddia etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!