Eski Başkan'ın projelerini devam ettirecek

Güncelleme Tarihi:

Eski Başkanın projelerini devam ettirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 00:00

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) “yeni” başkanı Özkan Mutlugil, eski başkan Erol Ünal Karabıyık döneminde hayata geçirilen projeleri devam ettirecek.

Plan ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Mutlugil, “Geçmiş dönemde başlatılan tüm projeler uygulanmaya devam edecek, ancak detaylarda bazı değişiklikler olabilir” dedi.

Mutlugil, ara transfer döneminde yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili bir değişikliğin söz konusu olup olmadığıyla ilgili, “2 1 kuralı kulüplerle mutabakata varılarak alınmış bir karar. Artık lig başladı, değişmesi mümkün değil. Bu ancak kulüplerle yapılan görüşmeler sonrası, gelecek sezondan itibaren değiştirilebilir. Kulüplerimizle tekrar toplanıp gelecek sezonlar için bu kararı tekrar görüşmek istiyoruz ama başlamış bir sezonda kulüplerin yeni arayışlara girmesi adil olmaz” diye konuştu.

Mutlugil, liglerin isim sponsoru Aroma ile yapılan sözleşmenin sona erdiği hatırlatıldığında ise şunları söyledi:

“Liglerin isim sponsorluğuyla ilgili önce Aroma ile görüşeceğiz, sonra bir karar vereceğiz. Öncelikle Aroma'nın görüşleri çok önemli. Çünkü onların TVF'ye çok büyük katkısı oldu. Çok yerleşik bir kurum. Sahipleri voleybolu çok seviyor. Şu an yeni bir isim yok.”

Basic kalıyor, Motta'nın toparlanması beklenecek

Özkan Mutlugil, 2013 yılının Ocak ayında sözleşmesi bitecek olan (A) Milli Bayan Takımı'nın Brezilyalı antrenörü Marco Motta'nın durumu sorulduğunda ise Motta'nın ağır bir ameliyat geçirdiğini hatırlatarak, “Öncelikle Motta'nın tamamen toparlanmasını bekleyeceğiz. Daha sonra kendisiyle konuşup yeni dönem için yeni kararlar vereceğiz. Şu an bir şey söylemek için çok erken” dedi.

(A) Milli Erkek Takımı Antrenörü Veljo Basic'in başında bulunduğu ve Ziraat Bankası Spor Kulübü ile hayata geçirilen “pilot takım” projesinin de devam edeceğini kaydeden Mutlugil, yine sadece detaylarda ufak tefek değişikliklerin olabileceğini dile getirdi.

Plaj voleybolu

“Plaj voleybolunda ülke olarak bir sisteme ihtiyacımız var” diyen Mutlugil, şöyle devam etti:

“Plaj voleybolunda dünyaca tanınmış çok değerli, önemli kişilerden destek aldık ama bu desteği yansıtabildiğimiz sınırlı sayıda insan var. Bu bilgi sadece onlarda kaldı. Daha geniş katılımlı bir proje düşünüyoruz. Özellike antrenörlere, Türkiye'yi ileriye taşıyacak arkadaşlara bu yatırımı yaymak istiyoruz. Ondan sonra da bu bir zincir şeklinde oyunculara geçecek. Artık süreleri sona eren oyuncuların da antrenör, teknik eleman olarak voleybola hizmet etmesini istiyoruz.”

“Olimpiyat katılımından dersler çıkardık”

Özkan Mutlugil, olimpiyatlara katılımın sürdürülebilirliği ve olimpiyatlarda başarı elde edilmesiyle ilgili olarak da, “Olimpiyatlara katılma yolunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük onur yaşattılar” dedi.

Hem ülke, hem teknik kadro hem de oyuncular olarak ilk kez olimpiyatlarda voleybol deneyimini yaşadıklarını ifade eden Mutlugil, “Bu katılımdan dersler çıkardık. Gelecek dönem madalya hedefimiz var. Önümüzdeki 4 seneyi çok iyi değerlendirip madalya almak istiyoruz” diye konuştu. TVF Spor Lisesi'ne de değinen Mutlugil, sözlerini şöyle tamamladı:

“TVF Lisesi iyi bir proje ama detaylarında bazı değişiklikler yapabiliriz. Bu konuyu önemsiyoruz, ancak zaman içinde konuşsak daha iyi olur. Tabii ki federasyonun ve projelerin işleyişinde gördüğümüz eksikler var. Bunları geliştirmeye yönelik çalışmalarımız olacak ama konuşmak için biraz daha zamana ihtiyaç var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!