"Eski başkanımıza çok şey borçluyuz"

Güncelleme Tarihi:

Eski başkanımıza çok şey borçluyuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 13:58

İngiltere Premır Lig takımlarından Southampton, Türkiye'de sıkça teleffuz edilen, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen bir futbol olgusunu faaliyete sokarak dış transfer konusunda büyük bir tasarruf sağladı..

Haberin Devamı

James Ward Southampton'un kurduğu Saints futbol akademisinin bir ürünü. 7 gün sonra 17 yaşına girecek olan James lk maçını geçen sezon Southampton Championship 'te iken Crystal Palace'a karşı oynadı. Hocası Nigel Adkins'in bu konuyla ilgili şunları söyledi:

'Vizyonumuz takımın % 50 sini akademiden yetiştirmek.Ward-Provse ve Adam Lallana ilk Premier lig maçını MANCHESTERCİTY'ye karşı oynadılar.A Takım kadrosunda akademimizden gelen Luke Shaw, Calum Chambers ve Jack Stephens (16-17 yaş ortalaması) da bulunuyor."

ESKİ BAŞKANIMIZ RUPERT LOVE'A ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Nigel Atkinson Eski Kulüp Başkanının bu konudaki katkısını da öve öve bitiremiyor, "Eski başkanımız Rupert Love'a çok şey borçluyuz. Onun sayesinde bu akademiyi kurduk bu akademinin açılışı bizim için hiçte kolay olmadı. Southampton'a 1.5 saatlik mesafenin dışından futbolcu getirmek zorundasınız. Kurallar böyle.Diğer takımlar milyonlar harcayıp futbolcu transfer ederken biz Fransadan alt yapı hocaları transfer ettik.

Haberin Devamı

"DEVAMINDA ÇOK OYUNCU ÇIKAR"

Nigel Atkins sözlerine şu şekilde son verdi: "Seçilen bu oyuncular sadece futbolu bilmeleri yeterli değildi. Dikkat ettiğimiz iyi bir atlet ve futbolda ki zekasını kullanabilmesiydi. Geriye kalan kısmını biz öğretebiliriz. İlk olarak premier ligden izin alıp kulübümüzün İngiltere'nin her yerinde akademi açma iznini aldık.Bath akademimizden ilk çıkan futbolcu Gareth Bale'di.James Ward-Prowse koyu bir Portsmouth taraftarı olan bir aileden gelmesine ve en azılı rakibimiz olmasına rağmen Southampton'u seçti. Southampton, Premier lig'den düşseler de düşmeseler de prensiplerinden vazgeçmeyecek bir futbol takımı. Bir de Arsenal var yerden yere vurulan."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!