Eşi ve kayınvalidesini öldürürken ilk bıçak bükülünce ikinci bıçağı kullanmış

Güncelleme Tarihi:

Eşi ve kayınvalidesini öldürürken ilk bıçak bükülünce ikinci bıçağı kullanmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 16:49

Eşi ve kayınvalidesini öldürürken ilk bıçak bükülünce ikinci bıçağı kullanmış

Haberin Devamı

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA) - KONYA'da anlaşmalı boşandığı ancak birlikte yaşadığı eski eşi 32 yaşındaki Filiz Yurdabak'ı ve kayınvalidesi 71 yaşındaki Gülşan Yurdabak'ı  çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldüren 33 yaşındaki Bulut Üstünkul adliyeye sevk edildi. Üstünkul'un saldırı sırasında bıçağın ucunun eğilmesi üzerine, başka bir bıçak alarak saldırısını sürdürdüğü belirtildi.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Hacı Sadık Mahallesi Gökçe Sokakta bulunan tek katlı müstakil evde meydana geldi. Bulut Üstünkul, iddiaya göre, 2 çocuğunun annesi Filiz Yurdabak'tan 2014 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Çift, boşanmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam etti. Üstünkul'un Ocak ayında cezavine girmesinin ardından Filiz Yurdabak, iddiaya göre tarlada çalışırken tanıştığı Tunahan C. ile ilişki yaşamaya başladı.
CEZAEVİNDEYKEN ESKİ EŞİNİN HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
Bulut Üstünkul, cezaevinde bulunduğu sırada Filiz Yurdabak'ın hamile olduğunu öğrendi. Ağustos ayında cezaevinden tahliye olan Üstünkul, Yurdabak'a çocuğun kendisinden olmadığından şüphelenerek, çocuk dünyaya geldikten sonra DNA testi yaptırmak istediğini söyledi. Yurdabak, testi kabul etmedi.
Filiz Yurdabak, 2'si Bulut Üstünkul'dan olmak üzere 1 ay önce 5'nci çocuğunu dünyaya getirdi. Bu sırada Üstünkul da iddiaya göre bebeğin Tunahan C.'den olduğunu öğrendi.
Filiz Yurdabak'ın ilk 2 çocuğunun Bulut Üstünkul'dan önce yaptığı evlilikten olduğu öğrenildi.
BIÇAK DEĞİŞTİRİP SALDIRIYA DEVAM ETTİ
Hurdacılık yapan Bulut Üstünkul, dün akşam bebek meselesi yüzünden Filiz Yudabak'la tartıştı. Öfkesine hakim olamayan Üstünkul, çocuklarının gözü önünde bıçakla Filiz Yurdabak ve kayınvalidesi Gülşan Yurdabak'a saldırdı. Üstünkul, bıçağın ucunun eğilmesi üzerine başka bir bıçakla tekrar bıçaklamaya devam etti. Annelerini kanlar içinde gören çocuklar dışarı çıkarak komşulardan yardım istedi.
Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası çok sayıda bıçak darbesi alan Filiz Yurdabak'ın öldüğünü tespit etti. Ağır yaralanan Gülşan Yurdabak ise kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
''KADIN HAKLARI DİYE BİR ŞEY YOK''
Bulut Üstünkul da polis tarafından gözaltına alındı. Üstünkul, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Namusumu temizledim. Kadın hakları diye birşey var diyorlardı ya. Kadın hakları diye birşey yok" diye seslendi.
''ÖYLE GEREKİYORDU''
'Adam yaralama, tehdit ve mal alıkoymak' suçundan poliste 7 kaydı bulunan Üstünkul'ün yapılan sorgulamasında da "Ben cezaevine girdiğimde başkasıyla ilişkiye giriyormuş. Ondan bir de hamile kalmış. Ben şerefim için yaşarım. Namusumu temizledim" dediği öğrenildi.
Üstünkul, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. Üstünkul, gazetecilerin 'Niçin öldürdünüz?' sorusuna ''Şerefimi temizledim. Öyle gerekiyordu" diye cevap verdi.
Olayın ardından 5 çocuğun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!