ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık:

Güncelleme Tarihi:

ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık:
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 11:15

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yıl dönümünde bir açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Erçalık, yaşanan sürecin kaygı verici olduğunu ve bu kısır çekişmenin kimseye bir fayda sağlamayacağını belirterek; siyonist güçlerin bilinçli bir şekilde gündeme taşıdığı sözde Ermeni meselesi için söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Erçalık, "Üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen halen tazeliğini koruyan ve günümüz Dünyasının en önemli meseleleri arasında gösterilen sözde soykırım iddiaları, aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır. Yüce dinimiz İslamiyet’in insanları dünya barışına yöneltmesi, bunun yanında yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığı kapsayıcı nitelikte olması, Müslümanların Cenab-ı Allah’ın yarattığı her insana aynı saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu düşünceyle hareket eden hiçbir Müslüman, bir başka insanın hakkına müdahalede bulunmayacaktır. Bahsi edilen konuda da, 1915 yıllarında yaşanan olaylar hem Türk hem de Ermeni belgeleriyle gün yüzüne çıkmaktadır. Belgelerle kanıtlanmış olan bu gerçeği kabul etmeyen ya da kabul etmek istemeyen şer odaklı bazı çevreler, sadece Türklerden dolayısıyla da Müslümanlardan intikam almak adına konunun içeriğini ve boyutunu çok farklı noktalara taşımaktadırlar" dedi.
Erçalık açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Gelişmeler biraz derinlemesine incelendiğinde, bölgemizde yaşanan huzur ve refah ortamının hedef alındığı görülmektedir. 1000 yılı aşkın süredir Anadolu’da yaşamını devam ettiren ve yüce Allah’ın izni ile ilelebet devam ettirecek olan aziz milletimiz, sevgisi, saygısı, adaleti ve hoş görüsüyle bütün dünyaya örnek olmuştur. Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile zirveye çıkan bu kutlu medeniyet, Anadolu topraklarının bereketi ile birleşerek bütün cihana yayılmıştır. Böyle bir medeniyetin hedef alınması hem miletimiz hem de bölgemiz için hayırlı olmayacaktır. Üstelik sözde soykırım iddialarının muhatabı Ermeniler, Türk cihan devleti Osmanlı’nın gözünde çok değerliydiler. Yoğun olarak esnaf ve sanatkarlıkla uğraşan Ermeniler, ticari hayatın şekillenmesinde önemli rol bir oynamaktaydılar. Hatta bu değer öylesi kuvvetliydi ki, Osmanlı tebasında bulunan Ermeniler için Millet-i Sadıka yani sadık millet anlamına gelen bir unvan bile kullanılmıştır.
Geçmişteki bu gerçeği bilen ve böylesi bir bütünlüğün işlerine gelmeyeceğini düşünen siyonist güçler, ’’böl ve parçala’’ anlayışıyla meseleyi gündemde tutmayı ve tarafları sürekli olarak kışkırtmayı hedeflemektedirler. Ancak bu kışkırtma ve kutuplaştırma anlayışı kimseye fayda sağlamayacak ve bölge barışına büyük zararlar verebilecektir.
Asılsız iddialarla milletimize karşı başlatılmış olan bu linç kampanyasına gücümüz yettiğince karşı çıkacağız. Aziz milletimiz, binlerce yıllık tarihinin hiçbir döneminde zalim olmamıştır. Her zaman hoşgörü anlayışıyla hareket etmiştir. Yüce dinimiz İslam’ın bize verdiği en değerli öğüt ’’insanlıktır’’. Cenab-ı Allah, çok defa yüce kitabımızda ’’zulm’’ edenleri affetmeyeceğini söylemiştir. Dolayısıyla İslam inancını içine sindirmiş ve dinimizin gelişmesi için kendini siper etmiş milletimiz, dinimizin öğütleri dışına çıkmamıştır. Bundan sonrada çıkmayacaktır.
ESDER olarak ortaya atılan asılsız soykırım iddiasının sonuna kadar karşısında duracağız. Sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerin siyonist güçler tarafından yıpratılmasına izin vermeyeceğiz. Ermeni kardeşlerimizle eskiden beri olan hukukumuzu daha da güçlendireceğiz ve ülkemiz, bölgemiz ve dünya barışı için canla başla çalışacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!