Esat Yılmaer: Uzun farkı

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Uzun farkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1999 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

AVRUPA Ligi'nde başarılı olmanın yolu iyi savunmadan geçiyor. Eğer iyi savunma yapamazsanız ve rakibinizin skorunu aşağıya çekemezseniz, hiç ama hiç şansınız olmaz. Avrupa Ligi'nin 9 yabancılı Birleşmiş Milletler görünümlü takımı Olympiakos karşısında ilk yarıda 50 sayı yiyen Ülker'in bu savunma ile maçı kazanması mucize olurdu.

Savunma yapabilmek için öncelikle rakibin uzunlarını çember altından uzak tutmak gerek. Ancak, Ülker'in uzunları Olimpiakos'un devleri karşısında kaybolup gidince temsilcimizin hiçbir şansının kalmadığını söyleyelim. Ülker'in 14 ribauntuna karşı Olimpiakos'un aldığı 29 hava topu aradaki farkın en önemli göstergesiydi.

KALİTE FARKI

Olympiakos'ta Tarlac, Grant, De Miguel çember altına ağırlıklarını koyarken Ülker'in 4 uzununu toplasak, onların bir uzunu etmeyeceğini söylemeden geçemeyeceğim. Ülker'in en büyük sorunu uzunları ile kısa adamlarının kalitesinin arasında dağlar kadar fark olması. Bu da haliyle takımın sahada denediği her türlü savunmanın aksamasının başlıca nedeni.

Son derece rahat oynayan, iyi top çeviren ve etkili şut atan Olympiakos'un oyun kurucusu Robinson maça damgasını vurup, takımını farka götürdü. Ülker'in bir başka yanlışı da farkın açılmasından sonra mücadeleyi bırakıp, oyuna havlu atmasıydı. Dilerim, Ülker dün akşamki oyundan gerekli dersleri alır. Bu kadar etkisiz savunma ve böylesine düşük ribauntla hedeflere varmak gerçekten zor olur.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!