Esat Yılmaer: Üzülmeyin çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Üzülmeyin çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Gerçekten çok yazık. Bu İtalya maçlarında her nedense talih bir türlü bizimle birlikte olmuyor. Eleme grubunda bunları iki kez elimizden kaçırmıştık, burada yeneriz diyorduk; yenerdik de. Ama şanssızlıklar yine yakamızı bırakmadı. İtalyanlar'ı silkeleyen Hidayet tam maçı koparacağımız yerde bir sakatlandı, bir anda tüm hücum düzenimiz altüst oldu.

Ancak Hidayet'in yokluğuna karşın ünlü ve deneyimli İtalyanlar'la öylesine başabaş oynadık ki, onların yüreklerini öyle ağızlarına getirdik ki, tesadüfen kazandıkları maçtan sonra yaptıkları sevinç gösterisi bizden ne kadar korktuklarının açık kanıtıydı.

Turnuvanın en iyi savunma yapan takımı olarak belirlenen Türkiye, İtalya karşısında da yine o dirençli savunmasını sahaya yaydı. Rakibin tehlikeli silahı Myers'ı önce İbrahim, sonra da Ufuk'la tutan Erman Kunter, Fucka'yı yıpratmak için bu kez önce Mehmet'i görevlendirmişti. Mehmet bıraktı, Mirsad bıraktığı yerden aldı. İlk yarıda iyi savunmamıza akıllı hücumu da ekleyip farkı 7 sayıya kadar çıkardığımız o anda Hidayet'in sakatlanması gerçekten tüm planlarımızı altüst etti. Ama buna rağmen aslanlarımız mücadeleyi hiç ama hiç bırakmadılar.

Ufuk üçlüğü atabilse...

Maçın sonunda son topu iyi kullanabilirdik de. Ama 19 yaşındaki oyun kurucumuz Kerem belki de deneyimsizliğinin kurbanı oldu. Ancak yüreğini sahaya koyup, genç yaşına rağmen takımı mükemmel oynatan Kerem'i alkışlamak lazım. Bu çocuk gelecekte uzun yıllar Türk basketboluna hizmet verecektir.

Dün yine görevini yapmayan hiçbir oyuncumuz yoktu. Hüseyin çember altının tartışmasız hakimiydi. Mirsad savaşçı kişiliğiyle takımı ateşlerken İbrahim hem skor üretiyor, hem de savunma yapıyordu. Asım, Murat, Ufuk savunma görevlerini çok iyi yaptılar. Oldukça şanssız bir dönem yaşayan Ufuk, bomboş attığı üçlüğü sokabilse belki de şu anda havalarda uçan biz olacaktık. Ama önemli değil. Basit hatalar sonucu kaybettik fakat inanç ve moral kazandık. Bu takım gelecekte, hatta bundan sonraki turlarda çok daha önemli işler yapacaktır. Üzülmeyin çocuklar, siz daha büyük zaferlere imza atacaksınız.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!