Esat Yılmaer: İstediğimizi aldık

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: İstediğimizi aldık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1999 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Üst üste dördüncü kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde ilk gün oynayacağımız Bosna-Hersek maçı bizim için gerçekten çok önemliydi. Bir yenilgi halinde tüm hayallere veda edilecek oluşu, takımın üzerinde ister istemez bir baskı oluşturmuştu. Bu gerilim, mücadeleci basketbol oynayan Bosna karşısında ilk yarıda fazlasıyla hissedildi. Ancak yaptığımız dirençli savunma, takıma hem güven, hem de rahatlık getirdi.

Erman Kunter tüm planını iyi savunma üzerine kurmuştu. Özellikle rakibin etkili silahlarını durdurarak, maçı kontrolüne almayı hedeflemişti. Nitekim rakibin en etkili iki isminden biri olan Markoviç'i, skorerimiz İbrahim, yaptığı savunmayla adeta sahadan siliverdi. İbrahim belki skor atamadı ama rakibin silahını susturarak, bence görevini fazlasıyla yaptı.

Oyun kurucu pozisyonunda sıkıntımız olduğu için hücumda zorlanacağımız kesindi. Daha 20 yaşında böyle bir sorumluluk üstlenen Kerem zaman zaman iyi işler yaptı ama hücum organizasyonunda yetersiz kaldığımız da ortada.. Kanımca Milli Takımımız pek de iyi savunma yapmayan Bosna'ya çok daha fazla skor bulmalıydı.

SIKINTI ÇEKTİK

İkinci yarıda hücum organizasyonumuzun düzelmesinin temel nedeni ise Hidayet Türkoğlu'nun maça ağırlığını koymasıydı. İsabetli atışlarla takımı coşturan Hidayet'e çember altındaki etkileriyle Hüseyin, Mehmet Okur ve Asım katılınca, tek uzunla oynayan Bosna'nın yapacak bir şeyi kalmadı. Bu maçta ümidimiz Mirsad, maç eksikliğini fazlasıyla çekerken, psikolojik mücadelenin etkisi altında kaldı ve istediğini tam olarak sahaya yansıtamasa bile savaşçı kişiliğiyle görevini yaptı.

Kısacası Milli Takımımız hücumda sıkıntılar çekse de fast break organizasyonunu iyi yapamasa da, savunmasıyla en önemli engeli geçti. Bundan sonra önümüzde çok daha zorlu maçlar var. Bu savunmayı tekrarlamamız ve hücum organizasyonunu da daha iyi yapmamız lazım. Özellikle fast break'leri çok daha iyi atmalıyız.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!