Erzurum'da karla mücadele

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda karla mücadele
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 14:29

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kış mevsiminin ağır geçmesi halinde karla mücadele çalışmaları için yapacakları harcamanın 5 milyon YTL'yi bulabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Küçükler, konuyla ilgili olarak belediyenin internet sitesinde yer alan açıklamasında, kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, geçen yıl kış boyunca karla mücadele çalışmalarına 4 milyon YTL harcadıklarını aktardı.
Kar tazminatı taleplerinin sürdüğünü ifade eden Küçükler, şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden önemli bir pay götüren ağır kış şartlarıyla ilgili ilk ciddi girişimi geçen yıl yaptık. Hazırladığımız kış raporunu gerekli birimlere sunduk. Kar felaketini gösteren fotoğrafları içeren dosyanın etkili olduğuna inanıyoruz ve kar tazminatı için de umutluyuz.”


Bölgede karla mücadele çalışmalarının maliyetinin yüksek olmasının bazı yatırımlarda eksikliklere yol açtığına değinen Küçükler, kar tazminatından bölge illerinin de yararlanması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ağır kış şartlarının “doğal afet” olarak nitelendirilmesi gerektiğini savunan Küçükler, “Ağır kış şartları, bölgede yaşamayı zor ve maliyetli kılmakla birlikte sermaye girişinin ve kalkınmanın önünde de en büyük engeldir” diye konuştu.

Belediye sınırlarındaki cadde ve sokaklarda bir kış mevsiminde en az 10 kez kar temizliği yapıldığını kaydeden Küçükler, bu yıl kış mevsiminde karla mücadele çalışmasını 330 personelle ve 7 greyder, 1 kar bıçaklı kamyon, 5 dozer, 61 kamyon, 2 seyyar tamir ekibi ve 4 kar üstü araçla yapacaklarını bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!