Erzurum Tabip Odası'ndan kınama

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Tabip Odasından kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 11:41

Erzurum Tabip Odası'ndan kınama

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, Şanlıurfa’da meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. 
     Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde pediatri asistanı Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın hasta yakını tarafından kaldırım taşıyla ağır yaralandığını bildirdi. Kacıroğlu, "Meslektaşımıza karşı menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Saldırıyı gerçekleştiren caniyi kınıyoruz. Şiddete maruz kalan meslektaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Toplum nazarında kutsaliyeti insanlık tarihi kadar eski olan tababet mesleğinin icrası ancak merhamet ve fedakarlık ile örülü bir vicdanla mümkündür. Bu meziyetlerle donanmış hekimlere şiddet merhamete şiddettir, fedakarlığa şiddettir. Hülasa olarak insani değerlere karşı da şiddettir. Meslek hayatı fedakarlıklar üzerine kurulu sağlık çalışanlarına karşı uygulanan fikri, sözlü, fiili şiddet asla tasvip edilemez. Kamu vicdanı tarafından da affı söz konusu değildir. 
Sağlıkta şiddetin önlenmesi ancak caydırıcı cezalarla mümkün olacaktır. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınacağı hususunda Sayın Bakanımız Fahrettin Koca Beyefendi’nin açıklamaları umudumuzu gürleştirmiştir. Buradan Erzurum Tabip Odası yönetimi olarak insanımıza sesleniyoruz; Hekiminize saygı ve sahip çıkışınız aynı zamanda sağlığınıza saygı ve sahip çıkış olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!