"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Avrupaya Uçuyor Projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 11:46

- Proje kapsamında Budapeşte ve Viyana'ya gönderilen öğretmen ve idareciler, Vali Altıparmak'ı ziyaret etti

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Vali Ahmet Altıparmak tarafından "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi kapsamında, Budapeşte ve Viyana'ya gönderilen öğretmen ve idareciler Erzurum'a döndü.

Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görerek, iyi örneklerin aktarılması amacıyla yurt dışına gönderilen öğretmen ve idareciler, proje sonunda edindikleri deneyim ve tecrübeleri raporlaştırdı.

Altıparmak'ı makamında ziyaret eden öğretmen ve idareciler, yurtdışında edindikleri deneyim ve tecrübeleri aktardı.

Okul ziyaretlerinin yanı sıra Budapeşte'de, Estergon ve Zigetvar kaleleri, Galiçya Şehitliği, Gül Baba türbesi gibi tarihsel yerleri rehberler eşliğinde gezdiklerini de belirten öğretmenler, yakın zamanda proje kazanımlarını kitapçık haline getirilerek, eğitim camiasıyla paylaşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Mesleki gezilerin devam etmesinin, eğitim-öğretime destek sunacağına inandıklarını ifade eden öğretmenler, bu imkanı kendilerine sunduğu için Altıparmak'a teşekkür ettiler.

Projenin Türkiye'de ilk olduğunun altını çizen Altıparmak, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek projenin önemli çıktılarının diğer illerle de paylaşılması ve benzer projelerin başlatılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Altıparmak, "Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere bir katkı sağlamalıyız. İmkanlar oluştukça, şimdiye kadar yurt dışına gitme imkanı bulamamış öğretmenlerimizin tamamını yurt dışına göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Eğitim öğretim ortamlarının kalitesinin artması için rutinin dışında her türlü çalışmayı yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Altıparmak, değerler eğitimi ve "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projeleri başta olmak üzere, projelerin meyvelerini toplamaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!