ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış: 'Erciyes Üniversitesi’nin başarı çıtası hep yüksekte olacak”

Güncelleme Tarihi:

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış: Erciyes Üniversitesi’nin başarı çıtası hep yüksekte olacak”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 18:15

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış: 'Erciyes Üniversitesi’nin başarı çıtası hep yüksekte olacak”

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Çalış, yeni dönemde izleyeceği yol haritasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. ERÜ'nün başarı çıtasını en yükseğe çıkarmak için çaba göstereceklerini ifade eden Rektör Çalış, "Bilimsel araştırma kimliği, Türkiye ve Dünya sıralamalarındaki yeri ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Erciyes Üniversitesi’nin, başarı çıtasını en yükseğe çıkarmak ve hep yüksekte tutmak için çaba göstereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış, yeni dönemdeki çalışmalarına yönelik izleyeceği yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. ERÜ Rektörü Çalış, Türkiye’de araştırma kimliği ile ön plana çıkan üniversitelerinin daha çok ülkenin ihtiyaçlarına yönelik projelere hız vermesi ve bu konuda sanayicilerle olan işbirliğini daha da ileri taşımalarını gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: "Üniversitelerin asli görevi daha çok eğitim-öğretim ve bilimsel çalışma olarak görünse de, şehir ve ülkelerin kalkınmalarında ciddi lokomotif rolleri bulunmaktadır. Üniversiteler yaptığı çalışmalarla bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin, yeniliklerin belirleyici konumundadırlar. Ülkemizde 200’ü aşkın üniversiteden 10’u araştırma üniversitesi olarak belirlenmiş ve içinde Erciyes Üniversitesi’nin de bulunduğu bu üniversitelerin araştırma alanında daha çok desteklenmesi, ülkeye daha fazla fayda sağlamaları amaçlanmıştı. İşte bu noktada bir araştırma üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi’ni, daha çok bilgi üreten, daha çok araştırma yapan, sanayicilerle Ar-Ge projelerine yönelik daha çok ortaklıkta bulunan bir üniversite konumuna kavuşturmaya çalışacağız. 40 yıl önce kuruluşu ile başlayan ve araştırma alt yapısını, bugünkü ulaştığı konumdan daha da ileriye taşımak için çaba sarf edeceğiz."

Yol haritasını ve kadro tercihini iyi yapmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Çalış, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Önceliklerimizi ve birlikte çalışacağımız kadroları iyi belirlemememiz ve yol haritamızı iyi çizmemiz gerekiyor. Bilimsel araştırma ve nitelikli bilgi üretiminde ülkemizin öncelikle ihtiyaçlarına eğilmemiz, ürettiğimiz bilgiyi sanayicilerimizle ürüne dönüştürmememiz gerekiyor. Teknopark’ta sanayicilerle birlikte yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarını her alana yaymamız gerekiyor. Hedefimiz araştırmada, orijinal bilgi üretiminde, sanayicilerimizle teknoloji işbirliğinde en üst noktada bir üniversite olmak. Bunu başarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemizde 39 araştırma merkezi mevcut. Bu merkezler içinde Türkiye ve Dünya’da ilk olan ve olmaya aday projeleri yürüten merkezlerimiz de var. Fiziki mekan, kadro ve ekipman yetersizliği nedeniyle tam anlamıyla faaliyet geçememiş merkezlerimiz var. Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi, ülkemizin de her alanda araştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğu için tüm araştırma merkezlerimizi dinamik hale getirmemiz şart. Bir diğer önceliğimiz de bu olacak. ”

Öğrencilere uluslararası kabul görür nitelikte eğitim vereceklerini ifade eden Rektör Çalış,  “Araştırma Üniversitesi olduğumuz için tüm deneyimimizi ve enerjimizi, bilime, teknolojiye, araştırmaya vererek öğrencilerimizi ihmal etmemiz söz konusu değil. Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklere de hız vererek, öğrencilerimizin derslerden kalan boş zamanlarını çeşitli etkinliklerle değerlendirecekleri seçenekler sunmaya çalışacağız. Üniversite kampüsü içinde öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceği geniş ve ferah mekânlar kuracağız. Öğrencilerimizin kayıt dönemlerinde yoğunluklarını en az indirgemek için projeler ürüteceğiz. Öğrencilerimizin biz idarecilere ulaşımı daha kolay olacak. Yaşayabilecekleri sorun ve sıkıntılara anında çözüm üreteceğiz. Onlar, ailelerinin bizlere birer emaneti. Bu değerli emanetleri, üniversitemizden en iyi şekilde mezun etmenin gayretinde olacağız" şeklinde konuştu.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!