Ertuğrul Sağlam PTT 1. Lig yolunda mı?

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Sağlam PTT 1. Lig yolunda mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 16:07

PTT 1. Lig’de 10. sırada bulunan Göztepe SK’nın teknik direktör Metin Diyadin ile yolları ayırmasının ardından tecrübeli teknik adam Ertuğrul Sağlam ile anlaşmak istediği iddiaları ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Göztepe Spor Kulübü tarafından yapılan resmi açıklama ile Metin Diyadin ve Göztepe SK'nın yollarının ayrıldığı bilgisi verilmişti. Konuyla alakalı yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

“Başkanımız Mehmet Sepil ile Teknik Direktörümüz Metin Diyadin’in yapmış oldukları görüşme neticesinde; Varılan mutabakat ve hocamızın herhangi bir tazminat talebi olmaksızın sözleşmenin karşılıklı olarak feshedilmesi konusunda anlaşma sağlamışlardır.

Değerli hocamıza; yaşatmış olduğu şampiyonluk, şimdiye kadar vermiş olduğu hizmet, gösterdiği dürüst ve onurlu duruş için teşekkürü bir borç biliyor, devam eden teknik direktörlük kariyerinde başarılar diliyoruz.”

ERSUN YANAL’DAN VAZGEÇİLDİ

PTT 1. Lig'de sezona başlarken şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Göztepe SK, ardarda yaşanan puan kayıplarının ardından beklenmedik bir karar alarak, teknik direktör Metin Diyadin ile yolları ayırdı. Göztepe SK, lider durumda olan Kardemir Karabükspor’un 9 puan gerisinde kalmıştı. Çok geçmeden yeni bir teknik direktör arayışına giren Göztepe SK, ilk olarak Ersun Yanal’a teklif götürdü. Ancak teknik adamın talep ettiği ücret Sarı Kırmızılıları bu istekten vazgeçirmek zorunda bıraktı. İddialara göre Ersun Yanal, yardımcıları ile beraber yarım sezon için 2 milyon Euro yani 6,6 milyon TL ücret talep etti.

Haberin Devamı

HEDEF ERTUĞRUL SAĞLAM

Hala Lig TV kanalında yorumcu olarak görev yapan Ertuğrul Sağlam ile alakalı isteğin sona ermesiyle beraber Göztepe SK yönetimi dikkatini başka bir teknik direktöre çevirdi. Söylenenlere göre Göztepe SK yönetimi Ertuğrul Sağlam ile görüşmelere başladı. Ayrıca Sağlam’ın da bu görüşmelerden mutlu ayrıldığı ve teknik adamın Göztepe SK’ya transferinin yakın olduğu iddia ediliyor. Ertuğrul Sağlam, son olarak Bursaspor’u çalıştırmış, PTT 1. Lig takımlarından olan Adana Demir ve Samsun’dan aldığı teklifleri ise reddetmişti.

GÖZTEPE SK 8 SEZONDA 13 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRDİ

10. sırada bulunan Göztepe SK, Metin Diyadin’in öncesinde başlayan bir süreçte, 2008 – 2009 sezonundan bu yana 13 teknik direktör ile yollarını ayırdı. Bu teknik direktörler ise sırasıyla şu şekilde; Akif Başaran, Erol Azgın, Nurettin Yılmaz, Özcan Kızıltan, Cihat Arslan, Hüseyin Kalpar, Kemal Kılıç, Erhan Altın, Özgür Zengin, Zafer Turan, Suat Kaya ve Metin Diyadin.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL SAĞLAM KİMDİR?

1969 Zonguldak doğumlu olan Ertuğrul Sağlam, eski milli sporculardandır. Son olarak Bursaspor’un teknik direktörlüğünü yapan Ertuğrul Sağlam, ilk, orta ve lise eğitimini Ereğli’de tamamlamıştır. Bu dönem içinde Ereğli Erdemirspor’un amatör kadrosunda bulunan Ertuğrul Sağlam, lise eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünü kazandı.

Profesyonel futbol kariyerine Gaziantepspor’da (1986-1988) başlayan Ertuğrul Sağlam, sonra sırasıyla Samsunspor (1988-1994), Beşiktaş (1994-2000) ve Samsunspor (2000-2003) takımlarında forma giydi. 2003 senesinde futbolu bırakan Ertuğrul Sağlam, kariyerine teknik direktör olarak devam etti. Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktörlük yaptığı takımlar sırasıyla şunlardır;

2003-2005 - Samsunspor

2005-2007 - Kayserispor

2007-2008 - Beşiktaş

2009-2013 - Bursaspor

2013-2015 - Eskişehirspor

Haberin Devamı

Haziran/2015 – Kasım/2015 - Bursaspor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!