Ersin Düzen: Seyircisiz oynama ve deplasman yasağı kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Ersin Düzen: Seyircisiz oynama ve deplasman yasağı kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 14:15

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Radyosu Futbol Gündemi programında Ferhat Demirkıyık'ın sorularını yanıtlayan TRT'nin deneyimli spikeri ve Vatan Gazetesi köşe yazarı Ersin Düzen, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BEŞİKTAŞ"
Şampiyonluğa en yakın takımın Beşiktaş olduğunu söyleyen Ersin Düzen; "sezonun ilk yarısı bittiğinde dahi Beşiktaş'ın şampiyon olacağını düşünüyordum. Beşiktaş'ın oyunu, bana daha fazla keyif veriyor ve daha çok istediklerini görüyorum. Kazanma ihtimallerinin Fenerbahçe'ye göre çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kadro kalitesi olarak Fenerbahçe şuanki kadrosunu sahaya yansıtamıyor. Beşiktaş elindeki kadroyla maksimumunu alıyor. Bundan ötesi çok daha fazla olmaz." diyerek Beşiktaş'ın sezon sonunda şampiyonluğa en yakın takım olduğunu belirtti.

"CANER'İN YAPTIĞI HOŞ DEĞİL"
Galatasaray derbisi öncesi soyunma odasında spor ahlakına aykırı davranışta bulunarak sezon sonuna akdar kadro dışı kalan Caner Erkin ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ersin Düzen; "bence Caner'in derbi öncesi yaptığı davranış takım arkadaşlarına, hocasına, kulübüne, camiasına ve taraftarlarına büyük bir saygısızlık, hoş değil. Caner, milli takım için önemli bir futbolcu, kendi bölgesinde en çok performans alabildiğiniz bir oyuncu, fakat kendi özel hayatında da meydana gelen dalgalanmalar vs. en zor zamanında bu kulüp ona sahip çıktı.

Başta başkan Aziz Yıldırım her zaman ilgilendi, yardımcı olmaya çalıştı. Birçok konuda hep onun yanındaydı. Caner'i, Caner yapan Fenerbahçe'dir. Bunu da unutmamak lazım. Daha önceki Caner ile Fenerbahçe'de oynayan Caner arasında fark var. İnter'de oynayabilirsiniz, başka bir takıma gidebilirsiniz ama, Caner'in buradan daha hoş ayrılması gerekirdi diye düşünüyorum." diyerek bu olayın yaşanmasına imkan veren kişinin de Vitor Pereira olduğunu vurguladı.

"VİTORE PEREİRA SEZON SONU AYRILACAK"
Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon yeni bir hocayla birlikte olacağını belirten Ersin Düzen; "Vitor Pereira kalmalı mı sorusu sorulmamalı bile. Ben başından bu yana Pereira'nın ligin ilk yarısının belirli bir bölümünden sonraki futbol anlayışıyla, sahaya çıkardığı kadro, sürekli defansif oynatmasıyla ilgili olarak ben Pereira'dan zaten tamamen umudumu yitirmiştim. Ben başından beri eleştiriyorum. Kesinlikle ve kesinlikle gideceğini düşünüyorum. Kimse de kalacak diye bir beklenti de olmasın. Önümüzdeki sezon Pereira olmayacak. Şunu çok net söyleyebilirimki Pereira, Fenerbahçe Şampiyon olsa dahi kalmayacak." dedi.

"YENİ STADYUMLARIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"
Twitter'dan bir dinleyicinin yeni stadyumlar üzerine sorduğu soruya, kazandırılan yeni stadyumların kıymetini bilen vatandaşlar olunması gerektiğini vurgulayan TRT'nin deneyimli spikeri Ersin Düzen; "aynı zamanda spor yapan, sporu seven, sporu sevdiren bir kitleye sahip olursak eğer bu stadların ne anlama geldiğini çok daha iyi anlayabiliriz aslında. Bu konuda iyinin hakkını vermemiz lazım.

Hayata ve yapılanlara hep eleştirel gözle bakmayalım. Varsa eleştirimizi dile getirelim özgür ifademizle, bakalım ama hakaret olmadan, saygı çerçevesi içersinde bu eleştiriyi yapalım. Bunun dışında iyi birşeyler yapılıyorsa, ondan da söz edelim, onun da hakkını verelim." diyerek bu stadyumları ülkemize kazandıranlara teşekkür edilmesinin gerektiğini söyledi.

"SEYİRCİSİZ OYNAMA VE DEPLASMAN YASAĞI CEZASI KALKACAK"
Passolig olmasına rağmen takımlara verilen seyircisiz maç cezalarının yanlış bir uygulama olduğunu dile getiren Ersin Düzen; "TFF, sezon sonu itibariyle, EURO 2016'dan sonra, mutlaka bazı değişiklikler yapacak. Benim bildiğim ve çok ta istediğim deplasman yasağı da kalkacak. Seyircisiz oynama cezalarına da yeni bir düzenleme gelecek. Ama passolig devam edecek. Bence passolig devam etmeli de zaten" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!