Ersan'ın gidişi bizi etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Ersanın gidişi bizi etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 15:58

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 84-70 mağlup eden Anadolu Efes'te galibiyetin yanı sıra, son 16 takım arasına kalmanın sevinci yaşanıyor.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, İtalyan rakipleri karşısında çok etkili oynadıklarını ve önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Özerhun,  Partizan mt:s, Belgacom Spirou ve EA7 Emporio Milano olmak üzere son 3 maçta gruptan çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu hedefi dünkü maçla tamamladık. Son iki maçımızda grubun iki önemli takımı Maccabi Electra ve Real Madrid ile karşılaşacağız. Bu rakiplerle yapacağımız karşılaşmalar sıralamadaki yerimizi belirleyecek” dedi.

İtalyan rakipleri karşısında ortaya koydukları mücadelenin kendilerini sevindirdiğini kaydeden genel menajer Özerhun, “Hem sevindik, hem de kalan iki maç için umutlandık. Son şansını oynayan Emporio Armani karşısında çok etkili oynadık ve önemli bir galibiyet aldık. Yakaladığımız seriyi son iki maça taşımayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Ersan'ın gidişi olumsuz etkileyecek”

Engin Özerhun, NBA'deki lokavt süresince kadrolarında yer alan Ersan İlyasova'nın dün son maçına çıktığını ve bugün ABD'ye gittiğini dile getirdi.

Özerhun, Ersan'ın gitmesinin olumsuz anlamda kendilerini etkileyeceğini vurgulayarak, “Kendisinin inkar edilemeyecek katkıları vardı. Avrupa'nın çeşitli takımlarında oynayan tüm NBA oyuncuları gibi gitmek zorundaydı. Almak için kulübüyle konuştuk. Ancak Milwaukee Bucks oyuncusunu bırakmayacağını net bir şekilde söyledi. Yapacak bir şey yok” dedi.

Sezon başında lokavtta açıkta olan ve ne zaman döneceği belirsiz olan oyuncularla anlaşmayı düşünmediklerine dikkati çeken lacivert-beyazlı takımın menajeri, “Kerem Gönlüm'ün beklenmedik sakatlığı bizi böyle bir olaya itti. Ersan'ın gitmesinin ardından yokluğunu yabancı bir oyuncuyla doldurama gibi bir durumumuz yok. Açıkta da bu kalitede Türk oyuncu yok. Bu nedenle transfer düşünmüyoruz” diye konuştu.

Ersan'ın gitmesine rağmen Tarence Kinsey'in önümüzdeki hafta takıma katılmasını beklediklerini ifade eden Engin Özerhun, “Bu oyuncumuzun oynamasını bekliyoruz. Kinsey, pozitif manada katkı yapacaktır” dedi.
Engin Özerhun, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Kerem Gönlüm'ün ise çalışmalarına devam ettiğini, şu an için bu oyuncunun durumuyla ilgili bir şey söylemenin mümkün olmadığını, 1.5 ay sonra durumunu daha iyi görebileceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!