Ersan Barça'da

Güncelleme Tarihi:

Ersan Barçada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

5 milyon Euro karşılığında Barcelona ile 2 yıllık sözleşme imzalayan genç basketbolcumuz, "Birçok teklif arasından en iyisini değerlendirdim" dedi.

ÖZBEKİSTAN’dan ülkemize geldiğinde yeteneği ile dikkat çeken ve Ülker formasını giydikten sonra onun için setler kurulan Ersan İlyasova, NBA kariyerine ara verip Avrupa basketbolunun önde gelen kulüplerinden Barcelona ile anlaştı. 2005 yılında Milwaukee Bucks tarafından 2. turda 36. sıradan draft edilen Ersan, geçen yıl İzmir’de yapılan Avrupa Ümitler Şampiyonası’nın MVP’si seçilirken, Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nda da isminden söz ettirmişti.

Cazip teklif

Bu sezon NBA’de 66 maçta forma giyen ve 6.1 sayı ortalamasıyla oynayan milli oyuncu, fazla süre alamamaktan şikayet ederek rotayı Avrupa’ya çevirdi. F.Bahçe ve İtalyan takımlarının listesinde yer alan 20 yaşındaki genç yetenek, geçen yıl İspanya’da finalde Kerem Tunçeri’nin forma giydiği Real Madrid’e teslim olan ve şampiyonluğu kaçıran Barcelona’nın cazip teklifine hayır diyemedi. Katalan temsilcisi, Ersan İlyasova’ya 2 yıllığına 5 milyon Euro verdi.

Önce Milli Takım

Bu sezon hem İspanya Ligi, hem de Euroleague’de final oynamayı hedefleyen Barcelona’da Navaro, Marconato, Basile gibi yıldız oyuncular yer alıyor. Yeni sezonda Barcelona forması giymekten mutluluk duyacağını belirten Ersan şöyle dedi: "Bir çok teklif arasından en iyisini değerlendirdim. Ancak şu anda Milli Takım’ı düşünüyorum. Kafam rahat bir şekilde kampa katılacağım ve İspanya’da benden beklenenlere cevap vereceğim. Japonya’da elde ettiğimiz başarıyı burada da tekrarlayacağız. Buna eminim. Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu takıma mutlaka fayda getirecektir. Herkes fedakarlık yaparsa başarı ve madalya gelir."

Genç yıldız, Barcelona’ya transferinden sonra özellikle İspanyol basının ve Katalan taraftarların kendisine büyük ilgi göstereceğinin farkında olduğunu ifade ederken, "Ne olursa olsun hiçbir baskı ve büyük ilgi beni etkilemez. Orada öncelikle ay yıldızlı forma için oynayacağım" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!