Erozyon Dede Karaca'nın adı parkta yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Erozyon Dede Karacanın adı parkta yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 12:09

Erozyon Dede Karaca'nın adı parkta yaşatılacak

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, doğayı korumaya yönelik çalışmaları nedeniyle Türkiye'nin 'Erozyon Dedesi' olarak bilinen bilim adamı Hayrettin Karaca'nın adını yeni yaptığı parklardan birinde yaşatma kararı aldı. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Her yıl ilçemizin yeşiline yeşil katıyor, onlarca yeni park açılışı yapıyoruz. Tüm gücümüzle çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" dedi. 
Yaşamını doğaya ve doğal hayatı korumaya adayarak yıllardır bu konuda halkı bilgilendiren 'Erozyon Dede' lakaplı bilim insanı Hayrettin Karaca'nın adı Çankaya'da yaşatılacak. Çankaya Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Yaşamkent Mahallesi'nde yapılacak ve bu yıl içinde açılacak park, 7 bin metrekare alana kurulacak.
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni bir parka en çok Hayrettin Karaca isminin yakışacağını belirterek, “Yaşamını erozyon ve çölleşmeyle mücadeleye adamış, bu ülkenin geleceği için büyük bir çaba sarf etmiş bilim insanı Hayrettin Karaca'nın adını ilçemizdeki bir parka vermek bizim için onurdur" dedi. Çankaya Belediyesi'nin yeşile ve doğaya büyük önem verdiğini söyleyen Taşdelen; “Her yıl ilçemizin yeşiline yeşil katıyor, onlarca yeni park açılışı yapıyoruz. Tüm gücümüzle çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" diye konuştu.  
AÇILIŞ EYLÜL'DE
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) 'nın Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın adına yapılacak parkta, koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve kamelyaları bulunacak. Yeni park aynı zamanda bölgeye 5 bin metrekare yeşil alan kazandıracak. Yaşamkent Mahallesi 3239. Sokak ile 3226. Sokakların kesişiminde yer alacak Hayrettin Karaca Parkı, Eylül ayında düzenlenecek törenle açılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!