Erkeklerin dünyasını fethediyoruz

Sonbahar-kış modasında erkeklerin gardırobundan çalınan maskülen parçalarla feminen detayları bir araya getiren yeni oyunun

adı; ‘Dandy-Look’...


Sezon modasından kendi tarzımıza uygun parçaları seçerken, artık erkeklerin dünyasına biraz daha yakınlaşıyoruz. Özetle, onların gardıroplarından ödünç parçalar alıyoruz. Maskülen parçalarla buluşan feminen detayların oluşturduğu Dandy-Look, bu tarzı yansıtan pantolonlar, cekekler, bedene oturan dar yelekler, gömlekler, kemerler, bağcıklı ayakkabılarla görünümünüzü bambaşka bir yöne taşıyor.

Daha çok koyu tonların, siyah, bordo, füme gibi renklerin tercih edildiği tasarımlarda, çizgili dokumalar, yünlü kumaşlarla tamamlanan ipekler, danteller, tüvidlere eşlik eden kürkler ve elbette şapka, kemer gibi aksesuvarlar dikkat çekiyor. Örneğin erkeksi bir kesime sahip bir pantolon, dantelli bir gömlekle bir araya geldiğinde daha da şıklaşıyor. Yine dar kesimli denim pantolon, bedene oturan bir yelekle, kendinden emin ama bir o kadar da cazibeli bir kadını çağrıştırıyor.

Roller değişiyor

Özellikle bir şeyin altını çizmekte fayda var; yaratılmak istenilen kombinasyonlarda ortaya koyulan "androjenlik" değil. Yani, erkek ve kadın sadece birbirlerinin dünyasına ortak olmuyorlar; kadınlar maskülen parçalarla farklı bir oyun oynuyor. Sezonda tasarımlar erkek bedeninden çalınırken, hatları net olarak çizilebilen silüetler yaratmak için daha estetik bir hale getiriliyor.

Seçimlerinizde başarılı olmanın bir diğer yolu da aksesuvar kullanmak. Örneğin, bedene oturan ceket-pantolon takımın içine seksi bir üst giymek, kasket takmak, şık ve sade bir gömleği, kolyeyle tamamlamak, trençkot, palto ve pardesüleri uzun küpelerle süslemek sizleri tamamen bu modanın bir parçası yapmaya yetecek.

Koleksiyonlar "erkek" kokuyor

Mango, sohbahar-kış koleksiyonuna eklediği "New Dandy" grubunda görselliğin sınırlarını zorluyor. Vücuda oturan pantolonların üzerine romantik ve şık üstler bej ve altın tonlarıyla buluşan koyu bordo tonlarıyla tasarlanmış. Gece içinse yaratılan kombinasyonların üzerine kürkler, astragan, kadife ve danteller, parlak sentetik kumaştan yapılmış üstler öneriliyor.

İpekyol ve Herry ise yine soğuk günler için erkeksi kesimlere sahip ceket-pantolon takımlar, gömlekler, kısa pantolonlar ile bu modanın takipçisi. Günün her saatinde kullanabileceğiniz dar kesimli denim pantolonları bedene oturan gömlek veya yelek, deri kemer ve uzun çizmeyle tamamlayabilirsiniz. Peki, bu görüntüye biraz daha feminen bir dokunuş eklemeye ne dersiniz? Gömleklerin içine giyilen dantelli iç çamaşırları ya da pantolonların altındaki platform topuklar sanırız güçlü bir etki bırakmak için yeterli olacaktır.

Desa, sezonda klasik erkeksi kesimlerle modern kadınsı çizgileri bir araya getiriyor. Özellikle maskülen tarzda ayakkabı ve çantalar için markanın sadelikten asla taviz vermeyen koleksiyonuna bakabilirsiniz.

Nasıl alışveriş yapmalı

Alışverişlerinizi keyifli bir hale getirmenin yollarını arıyorsanız, işte size kısa zamanda daha az para harcatacak birkaç akıllı ipucu...

1Alışverişe çıkmadan önce bir plan yapın. Bunun için gardırobunuzun önüne geçin ve elinizde olanlarla önce kafanızda farklı kombinasyonlar oluşturun. Listenizin en başına moda parçalar koymadan önce, kombinasyonları eksik bırakan detayları ekleyin.

2Bir bütçe belirleyin. Örneğin ihtiyacınız olan bir elbise için en fazla 100 YTL. mi ödeyebilirsiniz? Bu limitleri zorlamayan seçimler üzerinde yoğunlaşın.

3İşe erkenden koyulun. Örneğin ihtiyacınız olan elbiseyi bulmak için kendinize iki hafta veriyorsunuz. O halde elinizi çabuk tutun, çünkü daha sırada onu tamamlayacak aksesuvarlar var.

4Alışveriş için giyinin. Bu şu demek; giydiğiniz iç çamaşırından tutun da saçınıza ve makyajınıza kadar o gün özenli davranın. Ayrıca daha kolay giyip çikarabileceniz tarzda giysiler seçebilirsiniz. Tüm bunların nedeni, denediğiniz giysileri bakımlı olduğunuz taktirde kendinize daha çok yakıştıracak olmanız.

5Yalnızlığı tercih edin. Daha rahat seçim yapabilmek için alışverişe tek başına çıkmanızı öneriyoruz. Eğer bir diğer kişinin mutlaka yanınızda olması söz konusuysa en azından günün diğer yarısında size katılabilir.

6İndirim dönemini beklemek doğru bir karar. Ancak çok sevdiğiniz parçaları riske atmayın. Hele de bu parçalar kombinasyonlara temel oluşturuyorlarsa...

7Satış danışmanlarının yardımlarını reddetmeyin. Eğer ne istediğinizi bilerek o mağazadan içeri giriyorsanız, onların size ne kadar zaman kazandıracağını tahmin bile edemezsiniz.

8Mutlaka deneyin. Hatta kabinlerin içine sıkışıp kalmayın ve eğer kıyafeti çok beğendiyseniz mümkün olduğu kadar içinde hareket edin. Üzerinize tam oturuyor mu, düğmelerinde veya fermuarında bir sorun var mı, iyice kontrol edin.

9Alışverişe çıkmadan önce, yeni sezon vitrinlerini mutlaka gözden geçirin. Listenizdeki parçaların hangi markalarda olduğunu ve en uygun fiyatlı olan parçanın nereden alınması gerektiğiyle ilgili bir fikir edinmek, hem zaman hem de tasarruf açısından önem taşıyor.

10Modayı yakından takip ediyorsanız, sezonda öne çıkan temel parçaları satın almakla başlayın işe. Eğer aldığınız şeyi herkesin üzerinde görmek istemiyorsanız, o sırada sokakların nabzını tutabilir, bir sonrakinde tercihlerinizi ona göre yapabilirsiniz.

Öneriler

Markalar "Koşulsuz Müşteri Mutluluğu" ile alışverişlerinizi daha güvenli hale getirebiliyorlar. Örneğin YKM gibi birçok markayı aynı çatı altında toplayan mağazalarda, ürünle ilgili yaşadığınız sorunları kolayca çözebiliyorsunuz.

Vücudunuzu iyi tanıyor musunuz? Üzerinize tam oturmayan, daha da önemlisi iyi durmayan şeyleri sadece moda diye sakın satın almayın.

Yüzde 90 indirim bile olsa, fiyatı uygun diye her şeyi gardırobunuza doldurmayın. Bu durum karmaşadan başka bir şey yaratmaz.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Havalar soğuyor

Bambi, yeni sezonda sizleri "Equator" koleksiyonu ile karşılıyor. Gizli dikişler, kontrast renkli derilerle yaratılan ayakkabı ve çizmeler dışında, özellikle bu kış çok moda olan yılan derileri, western tarzı çizmelerde kendini gösteriyor. Romantik tarzda, yuvarlak burunlu, aksesuvarlarla süslenen modeller, binici çizmeleri koleksiyonun ve yeni sezonun favorileri arasında.
Yazarın Tüm Yazıları