Erkeklere özel yaz bakımı

Yaz boyunca erkek cildi gerçekten neye ihtiyaç duyar?

Haberin Devamı

Uzun bakım ritüellerine gerek yok, sadece birkaç temel kurala uymanız yeterli.

KURAL 1
Temizleme jelleri cildin yapısını düzeltiyor

Erkekler çoğunlukla ciltlerinin fazla yağlı olmasından ya da siyah noktalarından şikayetçi. Bu yüzden havaların ısınmasıyla temizleme jellerini düzenli olarak kullanmaya ihtiyaçları var.
Çünkü hava ısısı artışına cilt daha fazla yağ üreterek tepki veriyor.

KURAL 2
Modern bir tıraş losyonu, tıraş sonrası tahrişte etkili

Artış hiçbir şey eskisi gibi değil... Tıraş sonrası tahriş olan cildinizi rahatlatmak için kozmetik markalarının geliştirdiği losyonlar, yatıştırıcı etkileriyle öne çıkıyor.
Çünkü tıraş olmak cildin koruyucu bariyerini zedeliyor, nemini kaybetmesine neden oluyor. Ama yeni ürünler özellikle aloe vera içeriğiyle cilde hem kaybettiği nemi geri kazandırıyor hem de tahrişi önlüyor.

Haberin Devamı

KURAL 3
Nemlendirme çok önemli

Yoğun içerikli bakım kremleri, yaz aylarına pek de uygun olmayabilir. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bir erkek cildinin tek ihtiyacı sadece nemlenmektir. Düzenli bakım kremi rutininde, bronzlaşan cilt rengini uzun süre korur.
Peki, erkeklerin eşlerinin kremlerini kullanmaları ne kadar doğru?
Uzmanlara göre pek doğru sayılmaz. Çünkü kadın cildi için üretilen kremlerin içerikleri bir miktar daha yoğun. Çünkü kadın cildinin yağ oranı erkeklerinkine oranla yüzde 30 daha az.

KURAL 4
Güneşten korunma kırışıklığı önlüyor

Güneş bronzlaştırırken aynı zamanda yaşlılığın ilk etkilerini de sunuyor! Kırışıklıkların oluşumundaki suçlular arasında tabii ki zararlı UV ışınları ilk sırada yer alıyor. Bahar günlerinde bile UVA ışınları bağ dokusunun derinlerine kadar sızarak cilt hücrelerine zarar verebiliyor. Bu yüzden günlük bakım sırasında kullandığınız kremin gerekli UV korumasını içerdiğine dikkat etmelisiniz.

Bu iğneler güzelleştiriyor

30 dakikada daha genç ve gergin bir cilt... İmkansız değil. Son dönemin gözde uygulamalarından biri olan Intracel, mikro altın iğneler ile cildin alt tabakasına radyo frekans enerjisini ulaştırıyor, bu da sıkılaşmayı sağlayan kolajen liflerinin yenilenmesine yardımcı oluyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dr. Yasemin Hızarcı, Intracel yönteminin hem cilt yüzeyindeki hem de cilt altındaki problemlere aynı anda etki ettiğini söylüyor: “Yöntem ciltteki sarkma ve gevşemenin dışında sivilce izleri ve lekelenme gibi sorunlarda, hatta boyun ve dudak üstü kırışıklıkları gibi tedavisi zor bölgelerde de etkili sonuçlar veriyor.”
Bir ya da iki uygulamanın yeterli olduğunu anlatan Dr. Hızarcı, yöntemin etkilerinin geçici olmadığını ve cerrahi müdahaleye yakın bir etki yarattığını da vurguluyor.

Haberin Devamı

Yazın da uygulanabiliyor

Cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için yaz aylarında da uygulanabilen yöntem sonrasında kabuklanma ve lekelenme gibi sorunlar görülmüyor. Uygulama sonrasında cilde özel bir bakım yapmak da gerekmiyor. Dr. Yasemin Hızarcı, işlem sonrasında üç gün süreyle su bazlı nemlendirici kullanılmasının yeterli olduğu söylüyor ve ekliyor: “Uygulamadan sonra 3-4 saat güneşe çıkmayın, ayrıca sokağa çıkarken bile mutlaka güneş koruyucu krem kullanın.”


Liv Tyler’ın güzellik sırrı
Banyo suyuna karbonat

Banyo suyuna karbonat atıyor, parfüm yerine vücut yağı kullanıyor, cildini düzenli olarak fırçalıyor. Ve bu saydıklarımız ünlü Hollywood yıldızı Liv Tyler’ın güzellik sırlarından sadece 3’ü... 35 yaşındaki oyuncunun güzelliğini borçlu olduğu diğer ipuçları için yazımızı okuyun.

Haberin Devamı

Müzisyen babası kendisini Aerosmith’in klibinde oynatırken, gelecekte onu nelerin beklediğini tabii ki biliyordu. 1994 yılında “Crazy” şarkısının klibinde görünmesinin ardından Liv Tylor artık bir yıldızdı. O tarihten itibaren “Armageddon” ve “Yüzüklerin Efendisi” gibi önemli filmlerde rol aldı; çevresi stilistler ve güzellik uzmanlarıyla doldu.
Zaten çocukluğunda da kozmetiğe olan merakını annesinin makyaj çantasındaki ürünlerle gideriyordu. Ancak bugün güzellik ipuçlarıyla ilgili asıl bilgiyi büyükannesinden aldığını itiraf ediyor Liv Tyler... Bugüne dek pek çok kozmetik ve moda markasının yüzü olarak karşımıza çıkan Tyler’ın en sevdiği güzellik ürünleri, ritüelleri ve daha fazla detayı merak ediyor musunuz?
1- En önemlisi, kendinize zaman ayırmak: “Duş alın, yüz maskesi yapın. Kendinizi ne kadar iyi hissettiğinize inanamayacaksınız. Üstelik banyo cildi aydınlatıyor. Bana sorarsanız, güzelleştiren bir krem henüz keşfedilmedi, yeryüzünde bulunmuyor. Asıl güzellik içten geliyor.”
2- Peeling uygulamaları güzel bir cildin anahtarı: Bu yüzden güzel oyuncu da duş sonrasında cildine bir peeling eldiveni yardımıyla peeling uygulaması yapıyor. Ardından cildini fırçalıyor ve vücudunu toksin atıcı içeriklere sahip ürünlerle arındırıyor. Ölü deri hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırmak önemli... Dolayısıyla ciddi bir randevu öncesinde, mineral banyo tuzları ya da karbonat kattığı küvette enerji topluyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Bu koku bağımlılık yaratıyor

Calvin Klein’ın erkek parfümü Encounter, taze baharatlar, ılık konyak ve duyusal odunların bağımlılık yapan karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Ferahlık ve sıcaklığın zıtlığı, kokuya erkeksiliğin yeni ve farklı yorumunu katıyor. Tepe notalarındaki mandalina, kakule ve rom, kalp notalarında biber, Mısır yasemini, paçuli ve konyakla bir araya gelerek mükemmel bir uyum oluşturuyor.

Yeni nesil teknoseksüel koku

90’ların başında modada yaşanan değişimin parfüme de yansımasıyla, uniseks trendlerin yerini kadına veya erkeğe özgü trendler aldı. Tabii ki ck IN2U for him and for her kokuları da bu trende uyum sağladı. Birbirlerinden farklı oldukları kadar yarattıkları tazelik ve canlılık hisleriyle de bu iki koku birbirlerini tamamlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları