Erkekler neden güçlü kadın sevmez

Ne istediğini bilen, güçlü, akıllı ve güzel kadınlar var etrafımda.

Haberin Devamı

Çoğu bekar. Kimi yalnız kalmayı kendi seçiyor kimiyse ne zaman bir ilişki yaşasa aynı sorunla karşılaşıyor: Erkekler güçlü kadın sevmiyor!
İlk bakışta başarılı, kendi ayakları üstünde duran, zeki ve güzel kadınlar erkeklerin hoşuna gidiyor. Anında etkileniyorlar. Hatta onları tavlamak için bin dereden su getiriyorlar. (Öyle kadınları tavlamak daha büyük bir başarı, tam anlamıyla bir meydan okuma onlar için.)

Sonra bir şekilde ilişki başlıyor ve bummm! Kağıt üzerinde mükemmel görünen ilişki balonu, kısa sürede patlıyor. Neden? Çünkü adam dışarıda aslan olan kadının evde fare olmasını bekliyor. Anlayacağınız kadın işyerinde onlarca insanı yönetse de eve geldiğinde o kimliğini kapıya paspas yapmazsa ilişkisi yürümüyor. Allah korusun o otoriter, ne istediğini bilir, güçlü haliyle kapıdan içeri girerse sevgilisi ya da kocası korkup kaçıyor çünkü.
Erkekler neden güçlü kadın sevmez

Haberin Devamı


İşin özünde kadının erkek kadar güçlü olduğu bir ortamda çoğu erkek, erkekliğini gösterememekten korkuyor. Onlara göre ilişkide bir tane lider, yönetici ya da patron olmalı o da erkek. Kadın işte yöneticiyse evde de yönetmeye çalışır diye düşünenler çoğunlukta. Yönetilmek en büyük korkuları zaten. (Saflar, her ilişkide yönetimin zaten kadının elinde olduğunun farkında değiller!)


Günümüzde güçlü kadınların sayısı git gide artıyor. Siyasetten sanata, iş dünyasından bilime, kadınlar git gide yükseliyor. Ama güçlendikçe de eleştiriliyor. Kimse güçlü kadın olmak ne kadar zor bilmiyor. Mesela iş yerinde laubaliliğe ortam vermemek için ciddi ve soğuk gözükmeli bazen kadın. Çünkü erkek gülümser “Günaydın” derse “Günaydın” deyip geçecek olanlar kadın gülümseyince “Bu karı kesin bana yazıyor” havalarına giriyor. Bir anda Ayşe Hanım oluyor size Ayşe Hanımcığım hatta Ayşeciğim. O yüzden mesafesini koruyor kadın. Erkek sinirlendi mi güç gösterisiyken kadın sinirlendi mi agresif oluyor. Ondan duygularına da hakim oluyor kadın. “Kimin torpili” diye sormasınlar diye, çok çalışıyor. Disiplinli ve hırslı olduğu için önce iş diyor. Ve sonuç olarak kaçınılmaz bir şekilde buzlar kraliçesi, duygusuz, soğuk hatta frijit olarak damgalanıyor.


Sadece işte değil, evde ve hatta ilişkide de erkek ne istediğini dile getirmekte özgür ama kadın değil. Kadın ne zaman tam olarak ne beklediğini, istediğini veya neye ihtiyacı olduğunu söylese hemen talepkar veya dominant olarak anılıyor.
Halbuki kadın domine etmenin peşinde değil. Hiçbir kadın ezebileceği bir erkekle beraber olmak istemez. İş yerinde veya hayatta o kadar güçlü olmaları ilişkide de tüm gücü ellerinde tutmak istedikleri anlamına gelmiyor. Güçlü kadının tek derdi güce ortak olmak. İlişki dediğin de ortaklık değil mi zaten? O yüzden “Eş” ya da “Partner” denmiyor mu taraflara?

Haberin Devamı

Erkekler neden güçlü kadın sevmez



Sonuçta günümüz kadını her şeyi yapabiliyor, yapabilmeyi de seviyor. Erkeğe olan bağımlılığı, ihtiyacı annelerimize, anneannelerimize göre git gide azalıyor. Ama erkek, erkekliğini hissetmek istiyor. Ampul patlasa “Ay şekerim ben beceremem, nolur sen kaslı kollarınla hallet” densin istiyor. Çoğu kadın da bu yüzden oynuyor. Sonuç: Anneleri tarafından “aslanım” naralarıyla büyültülen erkeklerin egolarını beslemek yine kadına düşüyor.
Aslında her kadın kendince güçlü ama çoğu ne kadar güçlü olduğunu bilmiyor. Hepimizin içinde savaşçı bir amazon var. Bugün topraklarımız, vatanımız veya şerefimiz için savaşmıyoruz. Hayır, bugünkü savaşımız başka. Bugün güçlü olmaya hakkımız olduğunu göstermek için savaşıyoruz.


Şu anda etrafta bir sürü yaşam koçu, lider ve guru, kadının içindeki gücü uyandırmaya çalışıyor. Ama belki de kadının içindeki gücü uyandırmadan önce erkeğe bu güçten korkmamasını öğretmek gerekiyor… Onlara kadının güçlü olmasının kendilerini de güçlendireceğini göstermek gerekiyor. Güçlü kadınlarla beraber olan erkekler hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha başarılı olabileceklerini bilmiyor. Ve her canlı gibi bilmediklerinden korkuyorlar…

Haberin Devamı




https://twitter.com/Sabanur




Yazarın son yazıları


#19 Ağustos 2013 Bir teknoloji manyağı ile çıkmamanız için 10 neden
# 15 Ağustos 2013 Yer yoksa, beni de yıkın yerime AVM yapın!
#5 Ağustos 2013 Aşkım ben tatile çıkıyorum, varınca seni ararım!
# 1 Ağustos 2013 Her eve bir astrolog lazım
#29 Temmuz 2013 Kadınlığımdan utanmamı istiyorsan çok beklersin!
#25 Temmuz 2013 Ramazan ’da aşk başkadır
#22 Temmuz 2013 Seni seviyorum ama soyadımı daha çok seviyorum!


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları