Erkan Çelebi: Ücretsiz üyeliğin böylesi görülmedi

Erkan ÇELEBİ
Haberin Devamı

İlanlarında başvuruda bulunan ilk 100 kişiye 30 günlük ücretsiz deneme üyeliği vaadeden Sports International, iş dört haftada dört kilo zayıflatmaya gelince, uygulamayı bir aylık ek üyeliğe dönüştürdü. Bir aylık ücretsiz deneme üyeliğini ilk başvuran 100 kişiye değil, 1900 dolar karşılığında bir yıl süreyle üye olanlara uyguladı.

SPORTS International adlı zayıflama merkezi, gazetelere ilan vererek, ‘‘4 haftada 4 kilo verin!’’ sloganıyla yeni bir kampanya düzenledi. Kampanya çerçevesinde başvuruda bulunan ilk 100 kişiye bir ay süreyle ücretsiz üyelik vaadinde bulundu. Ancak bu vaad, uygulamada 1900 dolar karşılığında bir yıl süreyle üye olanlara bir ay ek üyeliğe dönüştü.

Oysa, Ankara ve İzmir'de bir, İstanbul'da ise iki olmak üzere dört ayrı zayıflama merkezi bulunan Sports İnternational'in ilanlarında, ücretsiz deneme üyeliği kazanan talihlilere ayrıca, 30 gün süreyle bilgisayarlı fitnes testinin, beslenme danışmanlığının ve egzersiz eğitiminin de ücretsiz verileceği vaad ediliyordu.

4 HAFTADA 4 KİLO

İlanlarda yer alan kampanyanın cazibesine kapılıp, ücretsiz üyelik hakkından yararlanarak, dört haftada dört kilo vermek için başvuruda bulunanlar, tesislere çağrıldı. İzmir, Ankara ve İstanbul'daki talihliler, ücretsiz üyelik haklarından yararlanabilmeleri için Sports İnternational'a davet edildi. Ancak, talihlilerden 30 günlük ücretsiz üyelikten yararlanabilmeleri için bir yıllık üyelik aidatı olan 1900 doları ödemeleri gerektiği bildirildi. 1900 dolarlık üyelik ücreti ödendiği taktirde, tesislerden 12 yerine 13 ay yararlanılabileceği aksi taktirde 30 günlük ücretsiz üyelik hakkının kullanılamayacağı söylendi.

Okuyucularımızdan Aslan Behar da, Sports International'ın milenyum kampanyasından 30 günlük ücretsiz üyelik hakkı kazananlardan... Aslan Behar ve diğer talihliler, ilk önce bilgisayarlı fitness testine tutuldu. Testin ardından form doldurtulan tahlihliler, 4 haftada 4 kilo vermeyi yeterli görüp, yıllık üyeliği istemediler. Bunun üzerine, 30 günlük ücretsiz üyelikten de yararlandırılmadılar.

İLKE DEĞİL ÜYE OLANA

Arkadaşımız Lerna Asurluoğlu, Aslan Behar'ın başvurusuyla ilgili olarak Sports International'in Genel Müdürü Anıl İnan'la görüştü. İnan, sorunun yorum farklılığından kaynaklandığına dikkat çekerek, ‘‘Kampanya çerçevesinde başvuruda bulunanlar şayet tesislere bir yıl süreyle üye olurlarsa onlara bir ay da ek üyelik hakkı tanıyoruz. Böylece, bir yıllık üyelik ücreti karşılığında 13 ay tesislerden yararlanma imkanına kavuşuyorlar’’ dedi.

Ancak, Sports International'in ilanlarında bu uygulama, ilk 100 arayana 30 günlük ek üyelik diye değil, 30 günlük ücretsiz deneme üyeliği şeklinde yer alıyor. Bu da, başvuruda bulunan ilk 100 kişiye bir yıl süreyle üye olmadan tesislerden bir ay yararlanma imkanı tanıyor.

Lerna ASURLUOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları