Erişilebilir Turizm kapsamında Ordu pilot il seçildi

Güncelleme Tarihi:

Erişilebilir Turizm kapsamında Ordu pilot il seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 18:07

Erişilebilir Turizm kapsamında Ordu pilot il seçildi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ERİŞİLEBİLİR Şehir ve Turizm Merkezi kapsamında pilot il seçilen Ordu'da, Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Ordu Mutabakat Deklarasyonu imzalandı.
Ordu Valiliği'nde, Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi kapsamında mutabakat deklarasyonu törenle imzalandı. Valilik makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık,  Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü İsa Türkmen, Dünya Engelliler Vakfı Birliği Başkanı Metin Şentürk katıldı.
Vali Seddar Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarına erişilebilirliğin en üst seviyeye çıkarılması ve standartlarının engellilere göre düzenlenmesi noktasında yoğun gayret ve çalışmalar olduğunu belirterek, "Son 15 yıldır toplumun dezavantajlı grupları olarak kabul edilen engelliler, yaşlılar ve çocuklar gibi sosyal alanlarda önemli yasal düzenlemeler ve değişiklikler yapıldı. Engellilerin sosyal hayata, iş hayatına katılımları noktasında da birçok yasal mevzuatı devreye sokmuş bulunuyor. Erişilebilirlikte bunlardan en önemlisi. Gelecekte Karadeniz’in en önemli turizm merkezi olacak şehrimizin, diğer taraftan engelliler için de bir merkez olmasını amaçlayan bir protokolü imzalamış oluyoruz. Burada en önemli görevler, Valiliğimizin koordinasyonunda tüm belediyelerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza düşüyor. İnanıyorum ki,  bu şehir geçmişten getirdiği birikimiyle yarınlara ve Türkiye’ye örnek olacak bir değişimi ve dönüşümü gerçekleştirecektir” dedi.
 Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Ordu Mutabakat Deklarasyonu, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık,  Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü İsa Türkmen, Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk tarafından imzalandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!