Erhan Kızılmeşe: Ankapark’ın işletmesine talibiz

Güncelleme Tarihi:

Erhan Kızılmeşe: Ankapark’ın işletmesine talibiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 10:13

Erhan Kızılmeşe: Ankapark’ın işletmesine talibiz

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) -ANKARA Ticaret Odası’na (ATO) başkan adayı olduğunu açıkladıktan sonra kamuoyu ile projelerini paylaşmaya başlayan Erhan Kızılmeşe, başkan seçildiği takdirde ATO olarak Ankapark’ın işletmesine talip olduklarını açıkladı.
ATO başkan adaylığı için seçim çalışmalarına hız veren Erhan Kızılmeşe, Ankara ticaretine değer katacak projelerini açıklamayı sürdürüyor. ATO aidatlarının kaldırılacağı ve 4 bin gence iş imkânı sağlanacağını açıklayan Kızılmeşe, yine iddialı bir projesini paylaştı. Ankara’yı eğitim ve sağlık turizminin başkentinin yanı sıra marka şehir yapmayı hedeflediklerini aktaran Kızılmeşe, ATO olarak Ankapark’ın işletmesine talip olduklarını kaydetti.
‘BU PROJEYLE 67 KOMİTENİN TAMAMINA İVME KAZANDIRACAĞIZ’
Projenin hayata geçirilmesi ile Ankara’nın yatırım yapılacak şehirler listesinde üst sıralara çıkacağının altını çizen Kızılmeşe, Ankapark’ın Ankara’nın turizm potansiyelini de arttıracağını belirterek şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi Atatürk Orman Çiftliği’nde 1 milyon iki yüz bin metrekare alan üzerine kurulan Ankapark tamamlandığında Avrupa’nın en büyük tema parkı olarak hayata geçecek. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna böyle büyük bir yatırımı yarım bırakmayacağını, yüzde 95’i biten parkın tamamlanması ile ilgili çalışmaları yürüterek halkın hizmetine sunacaklarını kamuoyu ile paylaştı. Başkan Tuna Ankapark’ın işletilebilmesi için gereken düzenlemeler ve süre sıkıntısı ile ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüğünü ifade etti. Bugünkü düzenlemeye göre parkın işletilmesine ilişkin olarak 10 yıllık bir süre belirlenmiş durumda ve ticaretin yapılmasının önünde de engel var. Başkanımız bu sürenin uzatılması ve burada ticaret yapılabilmesi için Kanun değişikliği gerektiğini, bunun için de adım attıklarını dile getirdi. Tüm bu çalışmalar ve konu ile ilgili yasal düzenlemeler tamamlanıp, parkın standartlara uygunluğu kontrol edildikten sonra ATO olarak Ankapark’ı işletmeye talibiz. Bu projemizle 67 komitemizin neredeyse tamamına ticari ivme kazandırmak ve dolayısı ile istihdam seferberliğine de katkı sağlamak istiyoruz.”
‘TÜM SEKTÖRLERE FIRSAT SUNMAYI HEDEFLİYORUZ’
Sadece bir tema park işletme projesi olarak düşünmediklerini ifade eden Kızılmeşe, “Bunu sadece bir tema park işletme projesi olarak düşünmedik. Amacımız şov yapmak değil, tek tek projelerimizi açıklıyoruz. Farklı başlıklarla paylaştığımız projelerimiz hem birbiri ile bağlantılı hem de listeyi uzatmamak adına sıralamadığımız birçok projeye destek sunacak nitelikte. Şöyle ki, daha önceki yönetimin başlattığı ve mevcut yönetimimizin tamamlayarak hayata geçirdiği Ankara’dan direkt yurt dışı uçuşlarına da Ankapark projemizle katkı sunacağımıza inanıyoruz. Uçuş sayısını, uçaklarda doluluk oranlarını arttırmayı amaçlıyoruz. Şehrimize turist akınını arttırarak, turizm ve otelcilik sektörünün yanı sıra dolaylı olarak tüm sektörlere fırsatlar sunmayı hedefliyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!