Ergin Ataman'dan flaş açıklamalar...

Güncelleme Tarihi:

Ergin Atamandan flaş açıklamalar...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 23:00

A Milli Basketbol Takımımızın koçu Ergin Ataman, futbol milli takımımızda krize yol açan prim sorununu değerlendirdi.

Haberin Devamı

PERİLER’den sonra Devler de her ne kadar işi zor olsa da Rio Olimpiyat Oyunları vizesi alıp Türk sporunda bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Devler de başarırsa hem erkek hem kadın basketbol takımımız birlikte ilk kez olimpiyat görecek. Filipinler’deki grup eleme ilk maçında alınan Kanada yenilgisi moralleri bozsa da koçumuz Ergin Ataman, “Maçları oynamayı satranç gibi seven koçlarız, ama elinde ona yönelik oyuncu grubu olmalı. Bunlar sıradan maçlar değil” dedi.

Ataman, “Fransa ile yarı finalde oynamayı başarırsak, bu kadroyla kağıt üzerinde hiç şansımız yok gibi duruyor. Ancak biz farklı bir oyun stratejisiyle onları şaşırtmaya çalışacağız, başka çaremiz yok. Kimse mucize beklemesin, fakat kora kor savaşarak, mental güçle Rio’ya gitmeye çalışacağız” diye konuştu.
Bugünkü kritik Senegal maçı öncesi Ataman, Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

SENEGAL’E HÜCUMDA İYİ OLMALIYIZ

- Fransa ve Kanada en iyi kadrolarıyla gelirken, biz maalesef bunu başaramadık. En güvendiğimiz oyuncumuz Bobby de Kanada maçında sıradışı oynayınca sonuç alamadık. Senegal maçında öncelikle hucümda daha iyi oynamalıyız, yoksa bu maçta da sıkıntı çekeriz. Bobby’nin Kanada maçındaki gibi oynayacağını sanmam.

- Bu Milli Takım, geçmişteki gibi 4-5 haftada oluşmadı. Tam kadro tek idmanla Yunanistan’a gittik ve İstanbul’daki Yunanistan maçı sonrasında Filipinler’e geldik. Hazırlık maçlarında rakibe göre taktik planı yapmıyoruz ama Kanada maçında da maalesef taktiğimizi uygulayamadık.

- Senegal maçında normal performansımızı ortaya koymamız, olası Fransa yarı finalinde de bu kez kapasitemizi zorlamamız gerekecek.

MİLLİ TAKIM’A PRİM İÇİN GELİNMEZ

- Hiçbir oyuncu, hiçbir teknik adam Milli Takım’a prim için gitmez. Ama orada bir ücret veriliyorsa da onu alır. Bunu tartışmak yanlış. 

- Hem futbol hem de basketbolda asıl sorun prim değil, Türk oyuncuların yeterli şansı bulamamasıdır.

Yerli oyuncular neden ülkemizde süre şansı bulamıyor?

İspanya’nın bizi Avrupa Şampiyonası’nda 3-0 yenmesi doğal. Çünkü kadrolarına bakınca Avrupa Birliği üyesi ülkelerin en elit liglerinde devamlı forma giyen, sorumluluk alan futbolcuları var. Türk spor teşkilatı burada bir karar vermeli ve A Milli Takım’a oyuncu yetiştiren bir formül üretilmeli.

Haberin Devamı

FURKAN NBA’E GİTMESİN

- FURKAN Korkmaz, Anadolu Efes’te kalsın ya da Avrupa’da bir takıma gitsin, NBA’in yerine... Cedi gitmiyor bugün NBA’e, ki o Furkan’ın çok önünde. Bogdan Bogdanovic bile gitmiyor Avrupa’nın en iyi iki numarası... Furkan çaylak, giderse Furkan Aldemir gibi olur.

İKİ BÜYÜK KUPA VAR AMA...

- FENERBAHÇE Euroleague’de final oynamış, Galatasaray ise, EuroCup’ı kazanmış. Düşününce böyle bir ülkenin takımının Avrupa şampiyonu olması ya da Rio Olimpiyatları’na direkt katılım hakkını kazanması lazım. Ama gerçekler böyle değil... Milli Takımlar düzeyinde başarı gelmesi için birçok şeyin değişmesi gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!