Ergin Ataman, tokat olayı için özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman, tokat olayı için özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 13:46

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat attığı için özür diledi. 8 Şubat'taki Eskişehir Basket maçında yaşanan olayın 11 Şubat'ta Hürriyet'e manşet olmasının ardından, "Soyunma odası bizim özelimizdir. Tokat da atarım hakaret de ederim" diyen Ataman'a, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat da tam destek vermişti. Tokat nedeniyle TBF'den 75 bin TL para cezası alan Ataman, kamuoyunun sesini dinleyip beklenen açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Koçu Ergin Ataman'ın açıklamasının tam metni şöyle...

"Eskişehir maçının devre arasında, oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, soyunma odasında atmış olduğum tokadın kamuoyunda yarattığı rahatsızlığın farkındayım.

Yaşanan bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilendim ve çok üzgünüm.

25 yıllık basketbol antrenörlüğümün tamamında oyuncularımla bir hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade bir ağabey-kardeş ilişkim olmuştur. Bugün Basketbol Milli Takımımız ve NBA'de oynayan onlarca genç oyuncunun yetişmesinde katkı vermiş, Türkiye'deki gençlere, özellikle genç antrenörlere örnek olmuşumdur.

Zaman zaman Dünya'da ve ülkemizde de sporda yaşanan bu tarz hareketlerin tasvip edilecek bir yanı olmadığı aşikârdır.

Haberin Devamı

Ben de bu davranışımın bir hata oldugunun farkındayım. Kesinlikle sporcuma yönelik şiddet veya tartaklama amacı gütmüyordum, ancak bu şekilde davranmamam gerekiyordu.

Tüm spor kamuoyundan özür diler, şimdiye kadar olduğu gibi aynı istek ve inançla Türk basketbolunun gelişmesi ve yeni gençlerin Türk sporuna ve Milli Takımlarımıza kazandırılması için daha dikkatli ve duyarlı olarak çalışacağımı ve bu yönde örnek olacağımı belirtirim.

Saygılarımla;"

Ergin Ataman, tokat olayı için özür diledi
GALATASARAY'I SARSAN TOKAT

NE OLMUŞTU?

TOKAT 8 ŞUBAT'TA ATILDI, 11 ŞUBAT'TA HÜRRİYET'E MANŞET OLDU
Galatasaray'ın 8 Şubat'ta deplasmanda lig sonuncusu Eskişehir Basket'e 66-61 mağlup olduğu karşılaşmanın devre arasında koç Ergin Ataman'ın 19 yaşındaki oyuncusu Göktürk Ural'a tokat attığını Türkiye, 11 Şubat'ta Hürriyet'ten öğrendi.

ATAMAN ÖNCE "TOKAT DA ATARIM HAKARET DE EDERİM" DEDİ
Söz konusu olay üzerine Hürriyet'e konuşan Ataman, "Evet, o tokadı attım. Ama bu uyarma mahiyetinde hafif bir tokattı. Ayrıca ben oyuncuma soyunma odasında tokat da atarım, hakaret de ederim. Orası bizim özelimizdir” dedi.

YARSUVAT VE ALBAYRAK DESTEK VERDİ
Türkiye'nin gündemine oturan olayda, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ile yönetici Abdürrahim Albayrak, 'Ergin Ataman'In arkasında olduklarını' açıklarken, sarı kırmızılıların basketboldan sorumlu yöneticisi Can Topsakal görevinden istifa etmişti.

Ergin Ataman, tokat olayı için özür diledi
DUYGUN YARSUVAT: TÜRKİYE'NİN EN İYİ KOÇUNA 'BİR TOKAT ATTI' DİYE CEZA VERMEM

Haberin Devamı

TBF 75 BİN TL CEZA KESTİ VE 'AÇIKLAMA' BEKLEDİ
24 Şubat'ta Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu Ataman'a 75 bin TL ceza keserken, 'konuyla ilgili bir açıklama' beklediklerini bildirdi.
Para cezasına tepki gösteren G.Saray Yönetimi, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

VE SON NOKTA: 28 ŞUBAT'TA ÖZÜR DİLEDİ
Ve gelişmeler ışığında Hürriyet 26 Şubat'ta TBF'nin Ergin Ataman'dan özür beklediğini yazdı.
Özür için Litvanya'daki Zalgiris maçını bekleyen Ergin Ataman söz konusu özrü bugün TBF'nin resmi internet sitesinden açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!