Ergin Ataman 2 yıl daha Siena'da

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman 2 yıl daha Sienada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2002 14:02

Montepaschi Siena Kulübü, takımı tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda finale çıkaran antrenör Ergin Ataman'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzattı.

Haberin Devamı

Siena'daki ilk yılında büyük başarılar elde eden ve ''verdiği sözleri tuttu'' denilen Ataman'ı başka kulüplere kaptırmak istemeyen Siena'nın geçtiğimiz haftalarda Türk antrenörün sözleşmesini 2004 yılına kadar uzattığı öğrenildi.

Montepaschi Siena'nın Kulüp Başkanı Ferdinando Minucci, ''Ataman, bizim bu sezonki en büyük transferimiz. Onun, çalıştığı takıma aşık olması, devamlı kazanma arzusunda olması ve üst düzey kişiliği bizim projelerimizi ileriye götürdü. Geçtiğimiz haftalarda oynanan ve son saniyede Kinder Bologna'ya kaybettiğimiz İtalya Kupası finalinden hemen önce sözleşmesini 2 yıl daha uzattık'' dedi.

Avrupa Saporta Kupası'nda 30 Nisan tarihinde Fransa'nın Lyon kentinde İspanya'nın Valencia takımıyla oynayacakları final maçını değerlendiren Minucci, ''Şuanda büyük bir heyecanımız var. Finale ulaşmak bu kupayı ne kadar kazanmak istediğimizi gösteriyor. Avrupa'da ilk kez oynayacağımız final maçı için 3500 taraftarımızın Lyon'a geleceğini düşünüyoruz. Tüm Siena, bu maça seferber oldu'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Montepaschi Siena Kulübü'nün başkanı, gelecek sezona ilişkin olarak takımın çekirdeğini bozmayacaklarını, bazı oyuncuların gidebileceğini ancak 2 veya 3 yıldız isim transfer edeceklerini söyledi. Minucci, ilgilendikleri isimler arasında Avrupa liglerinde oynayan Türk oyuncuların da olduğunu belirtti. Siena Kulübü isim açıklamasa da konuşulan isimlerin başında İbrahim Kutluay'ın öne çıktığı ifade ediliyor. Siena'da şu anda Türk oyuncu olarak sadece Alpay Öztaş oynarken, Türk liglerinden tanınan Stefanov (Karşıyaka), Tolbert (Galatasaray) ve Naumoski de (Efes Pilsen), Ataman'ın kadrosunda yer alıyor.

"VALENCİA MAÇI ZORLU OLACAK"

Bu arada İtalyan liglerindeki tek Türk antrenör Ergin Ataman da açıklamasında, Basketbol Avrupa Saporta Kupası finalindeki İspanyol rakiplerinin çok zorlu olduğunu söyledi. ''Valencia, taş gibi bir takım'' diyen Ataman, final maçının çok zorlu geçeceğini söyledi.  Ataman, Sienalı taraftarların Saporta Kupası'nı almayı çok istediğini, takımında bu kupayı kente armağan edeceğini belirtti. Türk antrenör,  ligin son 3 haftasına girildiğinde, ilk 4'e girmek için kendilerinin daha avantajlı olduğunu da kaydetti. Gelecek yıl Eurolig'e katılmak için ilk 4'ü zorlayan ve şu anda dördüncü sırada bulunan Siena, pazar günü deplasmanda 3. sıradaki Kinder Bologna ile oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!