Ergenekon'un gizli tanığı "Hedef bendim,çocukları öldüreceğini düşünmemiştim"

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonun gizli tanığı Hedef bendim,çocukları öldüreceğini düşünmemiştim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 13:14

Ergenekon'un gizli tanığı "Hedef bendim,çocukları öldüreceğini düşünmemiştim"

Haberin Devamı


Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA) Büyükçekmece'de 2 yıl önce Ergenekon Davası'nın gizli tanığı İranlı Naji Sharifi Zindashti'nin kızı Arzu Sharifi Zindashti (21) ve şoförü Devrim Öztunç'un (25) cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Orhan Ünğan ile tutuksuz sanıklar Bekir Karçiğa ve Ali Golzari hazır bulundu. Naji Sharifi Zindasht de duruşmada 'şikayetçi' sıfatıyla yerini aldı.
"ZİNDASHT'İ DAVA KONUSU CİNAYETİ KİMLERİN AZMETTİRDİĞİNİ BİLİYOR"

Tutuklu sanık Orhan Ünğan söz konusu yakalanan uyuştucunun kendisine ait olmadığını belirterek, Zindashti'ye başsağlığı diledi. Ünğan "Uyuşturucu organizasyonu yapan bir kişi uyuşturucu madde yakalandığında ilk kime gider, harhalde uyuşturucu maddenin sahibi kimse ona gidip bilgi verir. Davaya sebep olduğu belirtilen uyuşturucu madde Yunanistan'da yakalandı. O tarihte Belçika'daydım. Uyuşturucu benim olsaydı ilgili kişi gelip bana haber verirdi. Adı geçen Rigi, şikayetçi Naji Sharifi Zindashti'den yurtdışına çıkış için yardım istediği belirtiliyor. Yine uyuşturucu maddenin ortağı Çetin Koç da o tarihlerde Dubai'dedir, ona gidip bilgi verilirdi. Neden Naji Sharifi Zindasht'iye gitmiştir. Bunun mantıklı olarak araştırılıp, değerlendirilmesini isterim. Şikayetçi Zindasht'i dava konusu cinayeti kimlerin azmettirdiğini biliyor ama kendi çamaşırları ortaya dökülecek diye söylemiyor. Naji Sharifi Zindasht savcılıktaki ifadesinde sadece şüphelerini belirttiğini söylemiştir. Zindasht'i ile en son 2013 yılının Şubat ayında Dubai'de görüştüm. Şikayetçi Zindasht'inin kızı rahmetli olduktan sonra telefonla kendisini arayıp görüştüm" dedi.
“ZİNDASHT'İ GİZLİ TANIKLIĞIN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİR"

Sanık Ünğan, “Dosyada belirtilen 2 gizli tanık ifadelerinde şikayetçi Naji'nin ikametgah, araç plakası vb. bilgilerini Ali Golzari'nin verdiğini söylüyorlar. Naji Zindashti gizli tanıklığın ne olduğunu bilir. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasındaki bazı hakimleri görevden aldırmak için 'Rüşvet aldılar' iddialarını öne sürmüştür. O zaman cemaate mensup özel yetkili Cumhriyet Savcısı Zekeriya Öz ve bir kısım savcıların kumpasıyla bu iş yapılmıştır. Şikayetçi, 2010 yılında Kemal Şerifi Seydani'yle cezaevinde yatmaktayken ABD'liler bunun ile görüşmek istiyorlar Savcı Cihan Kansız görüştürüyor ve Zekeriya Öz devreye giriyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin muhalefetine rağmen üyelerin kararı ile bir kişi tahliye ediliyor. Daha sonra o mahkemenin üyeleri olan hakimlerin FETÖ üyesi olmaktan görevden alındıklarını biliyorum" dedi.
"BANA KUMPAS YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Gizli Tanık Toprak'ın beyanlarının doğru olmadığını söyleyen sanık Ünğan, "Benim uyuştıurucu kaçakçılığından bir mahkumiyetim yoktur. PKK ile Hollanda'da mücadele ettiğim için bana kumpas yapıldığını düşünüyorum. Şikayetçinin yakınları İran Devleti'nin PKK ve PEJAK ile mücadelesi sırasında öldürülmüştür. Bu olaylar nedeniyle bana iftira atılmaktadır" ifadelerini kullandı.
"BİR TEMİZLİĞİ BECEREMEDİNİZ" ŞEKLİNDE MESAJ ATMADIM

Hacı Osman Sezen'e "Bir temizliği beceremediniz" şeklinde mesaj atmadığını söyleyen sanık Ünğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli cinayet masası ekipleriyle Belçika'da görüştüğünü cinayetle bir ilgisinin olmadığını söylediğini belirtti.
"ZİNDASHT'i DİYE BENİ ÖLDÜRECEKLERİNİ ÖĞRENDİM"

Tutuksuz sanık Ali Golzari de olaydan 2-3 ay kadar önce Zindashti'nin, Orhan Ünğan'ın kendisini takip ettirdiğini ve öldüreceğini kendisine söylediğini anlattı.
ZİNDASHT'İ : ÇOCUKLARI ÖLDÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM

Şikayetçi Naji Sharifi Zindasht de ifadesinde şunları söyledi:"Ölen benim kızım, Devrim Öztunç da eşimin yeğenidir. Sanıklardan Orhan Ünğan'ın beni öldüreceğini daha önceden biliyordum. Yunanistan'da yakalanan 1 ton uyuştucuyla ilgili olarak muhbirlik yaptığımı piyasaya söylüyordu. Kendi yönümden tedbir almaya çalışıyordum. Ancak çocukları öldüreceğini düşünmemiştim. Sanık Orhan Ünğan'ın genç çocukları öldürmeye yönelik bir amacının olduğunu düşünmüyorum. Hedef ben olduğum halde , olay günü maktüllerin öldürüldüğünü düşünüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu. Gelmeyen diğer 5 sanığın duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
İDDİANAME

İddianameye göre olay şöyle oldu: Pakistan'dan gemiye yüklenen 2 ton 100 kilogram eroin deniz yoluyla Belçika'da bulunan depoya götürülürken 23 Haziran 2014 tarihinde Yunanistan açıklarında Yunan polisi ve ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi tarafından yapılan operasyon ile yakalandı. Gemide bulunan şüpheli Orhan Ünğan'ın adamları olan Metin Sevimli ve Serhat Başkale Yunan makamlarınca tutuklandı.
YARDIM İSTEĞİNİ ZİNDASHTİ GERİ ÇEVİRDİ

Bu olaydan sonra İranlı Esfendiyar Rigi, İstanbul'a gelerek Naji Sharifi Zindasht'i ile irtibata geçti. Rigi, Pakistan'dan gemiyle gönderdikleri 2 ton 100 kilo uyuştucunun Yunanistan'da yakalandığını, 1 tonunun hala Yunanistan'da bir depoda saklı olduğunu, bu olaydan dolayı saklanması gerektiğini söyleyerek kendisinin yasadışı yollardan İran'a gönderilmesini istedi. Zindashti, yardımcı olmayacağını söyledi. Bu olaydan 10 gün sonra Yunanistan'ın Pira şehrinde bir depoda saklanan uyuşturucu Yunanistan polislerince yakalandı. Yakalanan uyuşturucuların gerçek sahipleri olduğu iddia edilen Orhan Ünğan, Çetin Koç ve İlhan Ünğan'ın uyuşturucuları taşıyan geminin yakalanması ve daha sonra Pire şehrindeki depoda bulunan eroinin yakalanması olayının sebebi olarak Naji Sharifi Zindashti'yi sorumlu tuttu ve aralarında husumet başladı.
OLAYLA İLGİLİ KONUŞMA YAPTILAR

Dubai'de ölen Çetin Koç, Zindashti'ye tehdit maili attı. Şüpheliler Orhan Ünğan, İlhan Ünğan ve Çetin Koç, Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar'a Zindashti'yi ortadan kaldırılması talimatını verdi. Ortadan kaldırma sırasında şüphelilerden Nizamettin Yeke'den yardım alacakları söylendi. Ancak şüpheliler İranlı olması nedeniyle şüpheli Ali Golzari'yi, Zindashti olduğu zannıyla takibe aldı. Bir müddet sonra Orhan Ünğan'ın Dubai'de şüpheli Ali Golzari'yle bir yemekte buluştu. Bu buluşmada Zindashti yerine Golzari'yi takip edildiği ortaya çıktı. Daha sonra şüpheli Hacı Osman Sezen'ne, müşteki Zindasht'i ile ilgili bilgiler verildi ve Zindashti takibe başladı. 21 Eylül 2014 tarihinde akşam saatlerinde Hacı Osman Sezen, Turgay Akar ve Bekir Karçiğa'nın Büyükçekmece sahilinde Yavuz Yavuztürk ile olay ile ilgili konuştu.
ZİNDASHTİ KIZI VE ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜLDÜ

26 Eylül günü saat 11.10'de Büyükçekmece'de ışıklarda duran Devrim Öztunç'un kullandığı ve Arzu Sharifi Zindashti'nin de içinde bulunduğu beyaz renkli cip, Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar tarafından 2 farklı tabancayla çapraz ateşe tutuldu. Devrim Öztunç olay yerinde, Arzu Sharifi Zindasti ise hastanede hayatını kaybetti.
“BİR TEMİZLİĞİ HALLEDEMEDİNİZ"

Olaydan sonra Hacı Osman Sezen'in çevresindekilere “Yanlış iş yaptıklarını, asıl hedefin İranlı Naji olduğunu, ancak araçta bulunan İranlı Naji'nin kızı ve sürücüsünün öldürüldüğünü…" söyledi. Şüpheli Orhan Ünğan da olayı duyduktan sonra Hacı Osman Sezen'e “Bir temizliği halledemediniz…" diye mesaj gönderdi. Olayın tetikçileri Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar da olayın ardından 22 Aralık 2014 tarihinde öldürüldü.
HAPİS İSTEMLERİ

İddianamede şüpheliler Yavuz Yavuztürk, Nizamettin Yeke, Bekir Karçiğa, Savaş Samusak, Aslan Turan, Sabri Turan, Hasret İlter Üzüm ve Ali Golzari'nin “Tasarlayarak 2 kişiyi öldürme suçuna yardım etmek" suçundan 30'ar yıldan 40'ar yıla kadar ayrı ayrı hapisleri istendi. Tutuklu Orhan Ünğan ve firari sanık İlhan Ünğan'ın tasarlayarak 2 kişiyi öldürme suçuna azmettirmek suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!