Ergen odası dağınıklığı

Haberin Devamı

1-F.BAHÇE ilk yarı santraforsuz oynadı. Neden?
WEBO ve Sow’un sakatlığı, Emenike’nin hazır olmaması mecburen Kuyt tercihine itmiş Ersun Hoca’yı. Arkası Alper, Holmen ve Mehmet Topuz’la desteklenen dörtlü, Fenerbahçe’nin ideal dörtlüsünün verimliliğinden uzak ama maç başlamadan kadroyu gördüğümde Fenerbahçe, ‘ergen odası dağınıklığından’ bir çözüm üretebilir diye düşündüm. İleride baskı press ile kazanılacak toplarla (ki bu dörtlü bunun için ideal) rakip savunmayı düzensiz yakalayabileceği bir Fenerbahçe kadrosuydu! Holmen-Cristian, Mehmet Topuz-Emenike değişiklikleri Fenerbahçe’yi ideal düzenine yaklaştırırdı, ki Ersun Hoca ikinci yarıya Holmen-Cristian değişikliğiyle başladı.

KADIKÖY’DE OLMAZ!

2-KADLEC’in yerine Hasan Ali oynasa Fenerbahçe daha mı etkili olurdu?
ERSUN
Hoca geçen hafta olduğu gibi yine Kadlec’i tercih etmiş. Deplasman için bu seçimi anlarım ama bana göre içeride Caner’in yokluğunda, hücum yönünün daha iyi olduğunu düşünerek Hasan Ali’yi değerlendirebilirdi.

Haberin Devamı

GERGİNLİĞİ GÖRDÜM

3-FENERBAHÇE üzerinde baskı var mıydı?
MAÇ zaten gergin başladı. Fenerbahçeli oyuncular gereksiz bir gerginlik içindeydiler. Gündüz Beşiktaş’ın kazanması, son haftalarda alınan mağlubiyetlerin tedirginliği ve eksik kadro ile oynamanın etkisi çok bariz hissedildi oyuncuların üzerlerinde.

ÇATALIN TOZUNU ALDI

4-EMRE’nin golü için ne diyeceksiniz?
Kerem’in atılması Kasımpaşa’nın düzenini bozdu. Rakip, 10 kişi kalınca orta saha üstünlüğünü Fenerbahçe eline aldı. Ve kurdukları baskıyla da golü buldular. Emre muhteşem bir ayak içi plaseyle çatalın tozunu aldı.

STRESTEN ÇIKMALILAR

5-Galibiyeti unutan Kasımpaşa’nın performansı nasıldı?
Kasımpaşa 9 haftadır kazanamamanın stresini atamamış üzerinden. Ama ilk yarı gerçekten önceki maçlara oranla oyunun iki yönünü iyi oynadılar. Scarione-Babel ikilisiyle bir net pozisyon da buldular. Ama Babel geç kalarak harcadı pozisyonu!

Yazarın Tüm Yazıları