Erdoğan'dan, CHP grubunda slogan atanlara; Bunlar kan emicidir

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan, CHP grubunda slogan atanlara; Bunlar kan emicidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 17:34

Erdoğan'dan, CHP grubunda slogan atanlara; Bunlar kan emicidir

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ- Olcay DÜZGÜN- Salih GÜNER/ KIRŞEHİR (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 29'uncu Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de yaptığı konuşmada, "Dün yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü, dedik. 'Fethullahçı Terör Örgütü' olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararı bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. PYD ne ise, YPG ne ise, PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler" dedi. Erdoğan, CHP grup toplantısında kendisi ve iktidar partisine yönelik sloganlara tepki göstererek, "Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir" diye konuştu.
Kırşehir'de Ahi meydanında, havada helikopterlerin dolaştığı, yağmur altında vatandaşlara şemsiye ve yağmurluk dağıtıldığı törenlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Hoca Ahmet Yesevi Camisinden çıkışta, karşıdaki Yunus Emre Apartmanı'nda oturan Güneş ailesinin "Çaya bekliyoruz" yazılı kağıdı görerek, bu aileye konuk oldu. 4 çocuk sahibi Servet (43) ve Ayten (40) Güneş çiftini evlerinde ziyaret eden Erdoğan, kendisine ikram edilen pilavdan yedi.
Cumhurbaşkanı tören alanına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın solunda Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Kırşehirli Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Kırşehirli Recai Akyel, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, YSK Başkanı Sadi Güven, Askeri Yargıtay yetkilileri sağında ise protokol mensupları yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, elini öpmek isteyen bir çocuğu yanına çağırdı. Kendisini kucaklayan çocuğa santranç takımı hediye etti.
VALİDEN ERDOĞAN'A ÖVGÜ
Bu sırada protokol konuşması yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, meydandaki kalabalık ve protokole şiirle seslendi. Vali, şiirini, "Hatiplerin hatibi, yiğitlerin yiğidi, tüm sevgiler ve saygılar onun için’’ diyerek bitirdi.
"BU COĞRAFYA NE SALDIRILAR, NE FİTNE TEŞEBBÜSLERİ, NE TUZAKLAR GÖRDÜ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir'deki Ahilik Haftası Kutlama Töreni'ne katıldı. Ahi Evran Külliyesi'ndeki törende 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları arasında yaptığı konuşmada halka hitap eden Erdoğan, terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı il ve ilçelerde yürütülen operasyonlara değinerek, "Terörle mücadelede ülkemizin her şehri gibi Kırşehir de şehitler verdi. Biz, ecdadımız nasıl mücadele verdiyse öyle mücadele vereceğiz. Peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik makamı öyle ulaşılması kolay olan bir makam değil. İşte şimdi bu şehitlerimiz, bu toprakları vatan yapma uğruna mücadeleyi sürdürüyor. Bu ülke bin yıldır şehitlerinin, gazilerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar, ölenler olduğu için vatanımız olmayı sürdürüyor. Bu coğrafya ne saldırılar, ne fitne teşebbüsleri, ne tuzaklar gördü. Hamd olsun. Milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardı" ifadelerini kullandı.
"TAVİZ VERMEDİĞİMİZ DEMOKRASİMİZLE AYAKTAYIZ"
Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru ilerlediğini belirten Erdoğan, "Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa yüz yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktı. Ama işte görüyorsunuz. Sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız. Küresel krizlere karşı giderek daha dirençli hale gelen ekonomimizle, gelişmiş ülkelerin dahi gıptayla takip ettiği büyük projelerimizle, içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen taviz vermediğimiz demokrasimizle, veren el alan elden hayırlıdır diyerek, dünyadaki tüm mazlumlara ve mağdurlara yönelik yardımlarımızla ayaktayız. En önemlisi birliğimizle, beraberliğimizle, 2023 hedeflerine doğru ilerliyoruz. Türkiye'nin 2023 hedefleri bir asır öncesinin şartları düşünüldüğünde hayal dahi edilmesi zor bir başarı hikayesinin ifadesidir. Bir asır önce Osmanlı'ya 'hasta adam' muamelesi yapanlar aradan geçen zaman içinde defalarca hayal kırıklığına uğradılar" diye konuştu.
"BUNLARDA HAYSİYET DİYE BİR ŞEY YOK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 24 Mayıs'ta TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması sırasında, bir grup CHP'linin alkışlar eşliğinde attığı sloganlara tepki gösteren Erdoğan, "Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler. Farkımız bu. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nde Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir kan ve kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli en kısa zamanda milletim ödetecektir" dedi.
"BUNLARIN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE NE FARKI VAR?"
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği üzerinden CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar. Yaptıkları bu. Buyurun. Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi. Ne oldu? Birinci, ikinci turda kaçamak yaptılar. Ondan sonra baktılar ki bu iş iyi gitmiyor. Bir kısmı geldi onlar da katıldı ve 376 ile dokunulmazlıkların kaldırılması, bu milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması değil, fezlekelerin adeta dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Ne kadar fezleke var orada? Bu fezlekeler yargıya tekrar gönderilecek. Yargı bunları yargılayacak ve ondan sonra da nihai kararını verip uygulamaya geçilecektir. Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur. Suçu olmayan niye gocunsun? Zaten toplamda kaç milletvekili var? 168. Diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Öyleyse biz dürüstlüğün savunucusuyuz."
"MİLLET 'BUNLARA PARLAMENTODA MAAŞ ÖDEMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ' DİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fezlekesi olanların hepsinin suçlu olacağı anlamına gelmediğine de dikkat çekerek, "Bu 168'in de hepsinin fezlekesi illa suç teşkil ediyor, diye bir şey yok. Ama bunların içinde arabalarının arkasında silah taşıyanlar da var. Bunların içerisinde teröre yardım yataklık yapanlar da var. Bunların içerisinde banka soyguncusu da var. Bunların içerisinde görevi kötüye kullananlar da var. Ve yargı bunlarla ilgili fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Bana göre parlamento yargı mahalli değildir. Onun için de milletvekillerimiz 4 siyasi partinin 4'ü için de bu kararı aldı. Dediler ki bunları yargı yargılar; dolayısıyla yargıya bunları parlamento göndersin. Zaten er veya geç bunlar yine yargılanacaktı. Ama kalkıp da yıllar yılı beklemeye gerek yok. Çünkü millet ne diyor? Bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz, diyor. Biz eğer bu adımları atmazsak millet bize hesabını sorar."
GENÇLER BİLGİSAYAR VE KİTAPLA DOLAŞMALI
Konuşmasında gençlere de seslenen Erdoğan, "Sizleri ben elinde molotof kokteyliyle dolaşan gençler olarak görmüyorum. Sizleri ben elinde satırlarla, döner bıçaklarıyla dolaşan gençler olarak görmüyorum. Sizleri ben elinde bilgisayarıyla, kitabıyla dolaşan gençlik olarak görüyorum" dedi.
PYD, YPG, PKK NE İSE FETÖ DE O OLACAK
Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, 'paralel yapı' iddialarına değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet tanımıyoruz. Ne o? Paralel devlet. İşte dün yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü, dedik. 'Fethullahçı Terör Örgütü' olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararı bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti böldüler. Ümmeti parçaladılar. Bunların ümmeti parçalamasına fırsat veremeyiz. İşte ne oldu? Bir kısmı kaçıp gidiyor. Bir kısmı cezaevinde. Şu anda Avrupa'nın değişik ülkelerinde Türkiye'yi yalan yanlış haberlerle o ülkelerde çevirdikleri dolaplarla o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar bunlar gayri millî. Onun için de bu bedeli ödeyecekler" ifadelerini kullandı.
"TOPLU OLARAK GELİP 'BİZİ ALDATTILAR' DİYORLAR"
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teslim olan PKK'lıları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu terör örgütünün eylemleri, bölgemizdeki gelişmeler bunların hepsi birbiriyle ilişkili. Hepsi birbirinin devamıdır. Ülkemizi içeride sıkıntıya sokma, dışarıdan da her alanda kuşatma çabası bir projedir bunu böyle bilesiniz. Bölücü terör örgütünün doğu bölgelerimizdeki bazı ilçelerde, mahallelerde yaptıkları hepsi geçici. Hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, korucusuyla saklandıkları deliklerde birer birer yakalanarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri 'Bizi aldattılar' diyorlar. Dediler ki 'Biz şimdi geldik, sizin şefkat elinize uzandık'. Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bu kişiler örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisine silah çekene ne kadar amansızca teslim olana kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, töremiz bunu gerektirir" diye konuştu.
"ŞEHİRLERİMİZDEN SONRA KIRSALI DA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ"
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsal eylem arayışına girdi. Bundan tam 23 yıl önce bugünlerde Bingöl'de yol keserek 33 silahsız askerimizi şehit eden terör örgütüne artık böyle alçakça eylemler yapma fırsatı inşallah tanımayacağız. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Sonuna kadar bu operasyonlar milletimizin huzuru, refahı için devam edecektir."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!