Erdemli Gençlerden HKÜ’ye Enerji Ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Erdemli Gençlerden HKÜ’ye Enerji Ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 17:14

ERDEMLİ GENÇLERDEN HKÜ’YE ENERJİ ZİYARETİ

Özel Erdem Koleji tarafından yürütülen “Karbon Ayak İzi” isimli proje kapsamında beşinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret ederek “Güneş Enerji Santrali Ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri” hakkında bilgi aldı.
Konuk öğrencilere sunum yapan Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Uzmanı Mehmet Mete Yılmaz, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları”, “Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” hakkında bilgiler vererek, HKÜ Güneş Enerji Santralinin tanıtımını yaptı. Yapılan toplantıda tesisin çalışma prensibi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin bu konudaki gelecek planları, sanayi ve toplum için ne gibi desteklerin verildiği konularında öğrencilerin soruları cevaplandı.
KALİTTO sunumunun ardından, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler “Karbon Ayak İzi” projesi hakkında bilgi verdi. Meraklı ve araştırmacı öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Bilimsel ve teknolojik başarıları hedefleyen toplumlar, çocuklarını en iyi şekilde eğitmeli ve onları doğru yönlendirmelidir. Üniversite-Sanayi-Toplum işbirliği kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi önemli bir misyonu yerine getirmekte ve yediden yetmişe toplumun tüm bireylerini yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği ve tasarrufu gibi konularda bilinçlendirmektedir” dedi.
Toplantıda ayrıca HKÜ ve Özel Erdem Koleji işbirliği ile yenilenebilir enerji kaynakları ve çevrenin korunması alanlarında sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi kararlaştırıldı.
“GÜNEŞ PANELLERİ İLE ENERJİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE”
Yılmaz, "Tüm Dünyada yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalar sürmektedir. Çalışmaların yoğunlaştığı alanlardan birisi de güneş ışığını kullanarak elektrik enerjisi üreten fotovoltaik sistemlerdir. Bu bağlamda Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’de yenilenebilir enerji üreten üniversite olarak başarısını devam ettiriyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu çatısında "Sıfır emisyonlu kampüs" hedefi ile kurulan 196 kWp kapasiteli güneş enerji santrali kurulduğu günden bu yana 360.000 kWh elektrik enerjisi üretti. Üretilen bu enerji ile sağlanan tasarrufun yanı sıra 200 tonun üzerinde CO² salımının önüne geçildi ve HKÜ olarak karbon ayak izi küçültüldü. Bu kapsamda 870 kWp kapasiteli güneş tarlası kurmakta olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi enerji tüketiminin büyük bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!