Erdek’e 100 odalı huzurevi

Güncelleme Tarihi:

Erdek’e 100 odalı huzurevi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 14:31

Erdek’e 100 odalı huzurevi

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA) – BALIKESİR’in Erdek ilçesinde Mehmet ve Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı tarafından 100 odalı huzurevi yapılacak.

Erdek’in hayırsever işadamlarından Burhanettin Soydan’ın babası Mehmet ve annesi Zatiye Soydan adına kurduğu vakfın genel sekreteri Erdek 1 No’lu Aile Hekimliği Sorumlu Hekimi Burhan Burtan, “Mehmet ve Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı’nın ilk hedefi, Erdek’e bir huzurevi kazandırmaktır. Birer kişilik 100 odalı olarak gerçekleştirilecek bu huzurevinin aynı zamanda bir bakım evi durumunda yatalak hastalara da hizmet vermesini sağlamak istiyoruz. Huzurevi, Erdek-Ocaklar yolunun üçüncü kilometresinde, ‘Kanlı Tarla’ veya ‘Kabak Tarla’ diye anılan ve Burhanettin Soydan tarafından vakfa bağışlanan 22 dönümlük alana yapılacak. Bu konuda, Balıkesir’deki Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yetki belgesini aldık. Huzurevini, iki yıl içinde tamamlayarak hizmete almayı planlyoruz” dedi. Doktor Burtan, Mehmet ve Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı’nın amaçları arasında öğrencilere burs vermek, kreş ve benzeri kurumlar açmak bulunduğunu sözlerine ekledi.

Erdekli işadamı Burhanettin Soydan, geçtiğimiz günlerde de Erdek Belediyesi’ne sıfır kilometre bir hasta nakil aracı bağışladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!