Erdek Belediye Başkanı Sarı'dan, seçim değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Erdek Belediye Başkanı Sarıdan, seçim değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 22:29

Erdek Belediye Başkanı Sarı'dan, seçim değerlendirmesi

Haberin Devamı

Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ/BANDIRMA) (Balıkesir), (DHA)- CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Batıda iktidar olmasına rağmen oy kaybettiği için bırakanları biliyoruz. Bu kültürü biz yayamazsak, bütün siyasi partiler için söylüyorum inandırıcılığını kaybeder. Küçük olsun benim olsun mantığı ile devam ettiğimiz sürece başarılı olacağımıza inanmıyorum" dedi.
Balıkesir'in Erdek ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 24 Haziran seçimlerinin ardından değerlendirme yaparak son günlerde CHP’de parti içinde konuşulan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası konusunda düşüncelerini açıkladı. Demokrasinin temel taşının siyasi partiler olduğunu dile getiren Başkan Sarı, "Her siyasi partinin ülkeye hizmet ekmek istediğine inanlardanım. Bütün siyasi partilerin de hedefi iktidara gelmektir. Başarısızlık sürekli hale geldiyse batıda olduğu gibi başarısız yönetimlerin bu işi bırakıp en azından yeni umutlar vaat edenlere devretmesi lazım. Bu çarkı eğer biz parti içinde işletemiyorsak her seferinde mazeret üretip ‘oy çaldılar, baskı yapıldı’ dersek, komplo teorileri üzerinden mazeretler uydurursak bu sefer halk sandığa da gitmemeye başlayacak. Daha umutsuz bir demokratik platformda mücadele ediyor olacağız. Onun için ben başarının esas olduğunu düşünüyorum. Batıda iktidar olmasına rağmen oy kaybettiği için bırakanları biliyoruz. Bu kültürü biz yayamazsak, bütün siyasi partiler için söylüyorum inandırıcılığını kaybeder. Küçük olsun benim olsun mantığı ile devam ettiğimiz sürece başarılı olacağımıza inanmıyorum” diye konuştu.
'İKTİDARDA OLAMAMANIN SIKINTISINI YAŞIYORUZ'
Başarısızlığın sadece genel merkezle ilgili olmadığını, CHP’nin 1. parti çıkamadığı yerlerde başkanların ve yöneticilerin de istifa etmesi gerektiğini savunan Sarı, "CHP, Dünya’daki en köklü siyasi parti ama 60 yıldır iktidara gelemiyorsanız bu bir sorundur. Çözemiyorsak bu başarısızlık süreci 70-80 yıllara sirayet edecek. O zaman niye politika yapıyoruz? Bırakalım oturalım kenara. Ya başarısızlar bırakacak başarılılar gelecek ya da başarılılar artık lokal küçük yerlerde. Biz iktidarda olmamanın sıkıntısı yaşıyoruz. İktidarın baskısı içerisinde çaba sarf ediyoruz. Umutla çalışıyoruz ve kaybediyoruz. Sadece genel merkezin değil, cumhurbaşkanı ortalamasının altında kalan yöresinde seçimi kaybeden herkesin yenilenmesi lazım. 1. parti olamıyorsan bir başarısızlık varsa, bütün örgütler istifa etsin sadece bu durum genel merkezle ilgili değil. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’nin Seferihisar’da bir toplantıda genel başkan “belediye başkanları örgütün işine karışmasın” dedi. 'Çünkü belediye başkanlarını ben belirleyeceğim' hiç kimsenin böyle bir yetkisi yok. Biz uzaylı değiliz ki bizde örgütün bir parçasıyız. Belediye başkanlarını örgütten ayırıyorsan kim bunlar uzaylı mı? Marslı mı? Popüler olan bazı yerlerde genel merkezin tavır koyması olabilir. Büyük metropollerde. Düzgün çalışan örgütlerin olduğu yerlerde isteyen herkes çıkıp aday adayı olur, üyelerin en çok oyunu alanda aday olur" dedi.
"Bizim Genel Başkanımızın şahsı ile ilgili bir sorunumuz yok" diyen Başkan Sarı, "Düzgün, efendi bir insandır ama 22 Mayıs 2010’dan beri kazanılan bir tane seçim yoksa artık bu işi ‘benim bırakmam gerektiğini’ düşünüyor olması gerektiğidir. Bunu da ben söylüyorum isterlerse beni disipline verebilirler ama bu benim görüşüm. Benim emeklerim boşa çıkıyorsa, çıkaranlar faturasını ödeyecek" ifadelerini kullandı.
'ÖNSEÇİM OLMASI LAZIM'
Başarısızlık durumunda kendisinin de görevi bırakacağını belirten Başkan Sarı, "Doğrusu da bu olmalı. Demokrasiyi önce kendimiz sindireceğiz. Siz kendi demokratik örgütünüzde tek adamlığı özendiriyorsanız Türkiye’nin genelindeki hiç kimseye tek adam deme şansınız kalmaz. Demokrasi diyorsanız önce kendi içinizde demokrasiyi uygulamak zorundasınız. Örnek veriyorum. 7 Haziran seçimleri öncesi Balıkesir’de bir önseçim yapıldı. O listede 1 ve 3 çıkanı çiziyorsun. Hangi gerekçe ile? Bu adamlar çalışmadılar mı, oy mu kaybettiler? Bölgesel ayrımcılık peki ne oldu? Balıkesir’de bölgesel ayrımcılık yapıldı ve CHP 4-5 puan oy kaybetti. Demek ki bu da doğru bir çözüm değil. Demokratik kanalların açılması, üyelerin katılmasıyla önseçim olması lazım. Benim şahsi görüşüm bu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!