Ercan Saatçi: Arda'yı rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Ercan Saatçi: Ardayı rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 12:14

Arda Turan... Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli futbolcularda... Hep gündemde... Şu sıralarda da gösterdiği performans nedeniyle bir hayli eleştiriliyor. Kötü oynadığı, kaptanlığı ve kendisine yüklenen misyonu kaldıramadığından bahsediliyor.

Haberin Devamı

Neredeyse hergün basında bir haberi çıkan Arda Turan'a, Fenerbahçe'nin önde gelen yazarlarından Ercan Saatçi sahip çıktı.

Saatçi, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Arda Turan ile ilgili şunları yazdı:

Arda'yı rahat bırakın

BİR: Giydiği ceketin fiyatından yürüyüşüne kadar her şeyi eleştiriliyor. Ama Arda tek tip ve sıradan bir insan olsaydı, yıldız olamazdı. Unutuluyor...

İKİ: Yaptığı iş ne olursa olsun 22 yaşındaki bir adamın üzerine bu kadar gidilmez. İnsan duygularıyla yaşar, psikolojisi bozulursa her şeyi de alt üst olabilir.

ÜÇ: Kamuoyu, basın ve Galatasaray Kulübü Arda'yı hoyratça kullanıyor. Açılışlara giden Arda... Kaptan Arda... Maçı kurtaran Arda... Kahraman Arda... Takımı toplayan Arda... Kötü sonuçların sorumlusu yine Arda.

DÖRT: Arda'yla Galatasaray'ın özdeşleştiği söyleniyor. Ama bu farklı bir durum. Bütün takım yerine formanın ağırlığı sadece Arda'nın üzerine yıkılıyor.

Haberin Devamı

BEŞ: Uluslararası alanda kendisinden şöhretli isimlerle kıyaslanıp köreltiliyor. Arda'nın Arda Turan olmasına izin verilmiyor.

ALTI: Her futbolcunun sahadaki hünerleri farklıdır. Messi'den orta sahada pres yapmasını bekleyemezsiniz. Arda'dan da, futbol stilinde olmayan özellikler bekleniyor.

YEDİ: Maçlardan önce ve sonra sürekli konuşulan Arda açık yara haline getiriliyor. Ve maç içinde de bu kez rakip takım oyuncuları onun üzerine oynamaya başlıyor.

SEKİZ: Bir futbolcunun iyi performans sergilemesi için kafasının rahat olması gerekir. Ama belli ki Arda'nın kafası gittikçe daha çok doluyor, dolduruluyor.

DOKUZ: Muhtemelen artık çevresindeki insanlara güven duymuyor. Kimin iyi niyetli, kimin kötü niyetli olduğunu seçemez hale getiriliyor.

ON: Kariyerini, ondan başka herkes her gün konuşuyor. Onun, daha kariyerinin başında olduğu unutuluyor.

ONBİR: Keita'nın yaptığını Arda yapsaydı ne olurdu? Basında neler yazılır ve konuşulurdu? Maçtan sonra, taraftarlarından özür dileyeceğine birtakım basın organlarına sataşan, bazı yöneticiler tarafından doldurulmuş Sabri gibi davranmıyor. Başını öne eğip, üzgün bir şekilde evinin yolunu tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!