Engin Kratzer: Türkiye şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Türkiye şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2001 00:00


Engin KRATZER
Haberin Devamı

2001 Büyükler Bireysel Türkiye Birinciliği 18-24 Haziran 2001 tarihlerinde Balıkesir'de yapılacak. Bugüne kadar Türkiye Şampiyonaları'nın genelde İstanbul, Ankara ve İzmir arasında paylaşılarak oynandığını biliyoruz. Öyle ki, bir dönemde bu önemli organizasyon sıraya bile bindirilmişti.

Bu defa şampiyona Balıkesir'de. Federasyonun amacı tenisi Türkiye çapında yaymak, her köşeye uzanmak, tenisin var olduğu illeri özendirmek. Dört kortlu park içinde Balıkesir Tenis Kulübü, tenisle çok uzun yıllar önce tanışmış. Tenis grafikleri hep iniş çıkışlı olmuş. Bir çok federe kulübünün sporcu göndermediği, en son kış kapalı kort şampiyonasına Balıkesir birkaç tenisçi ile katılmıştı. Ümit ederiz ki, Balıkesir Kulübü'ne bu prestijli turnuva yükseliş grafiğinde bir motivasyon olur.

Bayanlar kategorisinde yıllardır izlediğimiz Gülberk Gültekin - Duygu Akşit Oal finali olmayacak. Gülberk, Amerika'da eğitimini tamamlıyor. Duygu, Fed Cup'da oynadığı yoğun maçlarda aşil tendonunu zorladığından tedavi görüyor. Geçen yılın yarı finalisti İpek Şenoğlu, şampiyonanın 1 numaralı seribaşı. 2001 Fed Cup takımının diğer iki oyuncusu Merve Asımgil ve Pemra Özgen turnuvanın diğer favorileri arasında. Ayça Gümüşçü, Büçke Yavuz ve Stella Penciu'nun gösterecekleri performans merak konusu. Erkeklerde maçların çok çekişmeli geçeceği görülüyor. Geçen yılın Türkiye Şampiyonu ve kapalı kort birincisi Efe Üstündağ unvanını koruyacak güçte. Mustafa Azkara zirveyi zorlayacak kapasitede. Erhan Oral, Esat Tanık, Barış Ergün favoriler arasında. Haluk Akkoyun'nun da artık kendi oyun gücünü ortaya koyması gerektiği kanaatindeyim.

Başta erkeklere tavsiyem: Fair Play ilkesi ve spor ahlakına layık şekilde maçları oynamalı.

Türkiye Büyükler Şampiyonası'na katılacak oyuncuların güncel klasman sıralaması. İlk 10 şöyle...

ERKEKLER

1-Efe Üstündağ (ENKA)

2-Mustafa Azkara (KPTK)

3-Esat Tanık (TED)

4-Erhan Oral (TED)

5-Barış Ergün (TED)

6-Çağdaş Ulukan (TED)

7-Can Akkoyunlu (TED)

8-Arkan Vuran (TED)

9-Gökhan Dönmez (Taç)

10-Zeki Tükel (ENKA)

BAYANLAR

1-İpek Şenoğlu (TED)

2-Merve Asımgil (TED)

3-Büçke Yavuz (ENKA)

4-Stella Penciu (TED)

5-Pemra Özgen (TED)

6-Zeynep Seval (TED)

7-Yasemin Elçi (TED)

8-Selin Güler (B.Köy)

9-Serra Öztürk (YSK)

10-Deniz Çelebi (KPTK)

Bunu biliyor muydunuz?

Geçen sene Roland Garros'da 44 bin 200 dondurma satılmış.

NECE KONUŞUYORLAR

RUSLAR'ın kabiliyetli tenisçisi Marat Safin'in yeni antrenörü İsveçlilerin ‘‘lokomotif’’ lakaplı eski tenisçisi Mats Wilander. Safin'e sormuşlar: ‘‘Nasıl anlaşıyorsunuz?’’ Safin'in cevabı ise: ‘‘Kendisi İsveçli gibi düşünür, ben Rus gibi düşünüyorum. Fakat İngilizce anlaşıyoruz.’’ Ümit ederim ki, her şey iyi gider.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!