Engin Kratzer: 21. Yüzyılın Davis Cup Takımı

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: 21. Yüzyılın Davis Cup Takımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2000 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

2000 yılında Uluslararası Tenis Federasyonu'na (ITF) Davis Cup'a katılabilmek için 136 ülke başvurdu. Bugün Davis Cup organizasyonu olimpiyatlardan sonra en çok ülke katılımı olan mili etkinlik haline gelmiştir.

Türkiye 28-30 Nisan tarihlerinde İstanbul TED kortlarında Danimarka'yı ağırlayacak. Danimarka'nın bir numaralı tenisçisi Kenneth Carlsen. ATP'de (dünya klasmanı) 85. sırda. İki numaralı oyuncuları Frederik Fetterlein şu anda 548. sırada. Bir zamanlar 200 tenisçi arasında bulunmuş. Bu ikili defalarca Danimarka'yı Davis Cup'ta temsil etmiş tecrübeli oyuncular.

Bu maçı kazanırsak, 2. turda (21-23 Temmuz) Fildişi Sahilleri ile Litvanya maçının galibi, kaybedersek onların mağlubu ile karşılaşacağız. Saydığım takımlar arasında en zayıf ekip Litvanya gözüküyor. Fildişi temsilcileri Makedonya'yı 5-0 yenmiş. Küçümsenecek bir takım değil. Litvanya ile maçlarına bir gözlemci yollanabilir. Kağıt üstünde Danimarka en güçlü takım. İyi bir ön hazırlık ile Yugoslavya'yı yendiğimiz gibi Danimarka'yı eleyebiliriz.

SATELLİTE TURNUVASI ŞART

2000 yılının programında en büyük dezavantajımız Davis Cup öncesinde ülkemizde Satellite turnuvalarının olmaması. Olyasdı, milli takım aday kadrosu cuzi bir bütçe ile yabancı tenisçilere karşı oynama fırsatı elde edecekti. Maça maç ile hazırlanacaklardı. Bu sene Yugoslavya'yı yenmemizin en büyük nedeni, Davis Cup öncesi tenisçilerimizin Türkiye'de Satellite turnuvaları oynamaları olmuştur. Bundan sonra yapılacak yıllık programda Davis Cup ve FED Cup öncesi güneye muhakkak Satellite turnuvaları organize etmemiz gerekir.

Programdan bahsetmişken, 21-23 Temmuz'da her halikarda oynanacak 2. tur Davis Cup karşılaşması ile erkeklerin çok önemli başka organizasyonları da çakışmakta. Örneğin İzmir Kültürpark'ta yapılacak 1. Lig Play-off müsabakaları ve TED Open'ın ön elemeleri gibi. Erkekleri ilgilendiren diğer bir tarih çakışması ise bu yıl Wimbledon'un 2. haftasında Barcelona'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası ile TED'de yapılacak Uluslararası Future Turnuvası. Umarız, bu konuda idareciler gereken önlemi alacaklardır. Sonuçta, 1999'da alınan başarıların devamını getirebilmemiz için bütün imkanları şimdiden seferber etmemiz gerekir.

TEŞEKKÜR

Spor Bakanımız Sayın Fikret Ünlü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sayın Sinan Erdem'e, Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Şadi Toker'e, Bayan Tenis Milli Takımı'na verdikleri ödül ve tebrikten dolayı milli takımımız adına teşekkür etmek istiyorum. Bu tarz törenler sporcu ve antrenörler için en kıymetli motivasyondur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!