Engin Baytar'ın cezasına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Engin Baytarın cezasına tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 19:20

PFDK'ın Galatasaraylı Engin Baytar'a verdiği 11 maçlık cezayı, spor otoriteleri hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

İlker YASİN (Doğan TV Spor Genel Yayın Yönetmeni)

UEFA'nın hakemlere fiziki temas konusunda göstermiş olduğu hassasiyete TFF'nin yabancı kalması söz konusu olmazdı. Bu kontrolsüz gücün hakem üstünde kullanılması disiplin kuruluna UEFA normlarını hatırlattı. Bu cezanın tahkimde azaltılacağını zannetmiyorum. Artık her futbolcu bilmektedir ki, sahada düdük çalan hakemin ismi ne olursa olsun UEFA'nın otoritesini temsil etmektedir.

Ercan SAATÇİ (Hürriyet Spor Yazarı)

PFDK'nın verdiği cezayı tutarsız buluyorum. Aykut Kocaman'a, Sadri Şener'e ve kulüplere verilen cezaları esas alırsak Engin Baytar'ın 11 maçlık cezası oldukça düşük kalmış. Hakemin gırtlağına sarılan bir oyuncunun kolay kolay affedilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Hakan ÜNSAL (Hürriyet Spor Yazarı)

Bu cezada sadece TFF'nin değil UEFA'nın da devrede olduğunu düşünüyorum. Cüneyt Çakır, Türkiye'nin ve Avrupa'nın göz bebeği bir hakem. O yüzden bu ceza, Türkiye'nin en önemli hakemine yapılan hareketin cezası. Hakem prestijini kurtarmak için böyle bir ceza verildiğini düşünüyorum. Anormal bir ceza mı? Bence değil. Çünkü hem TFF'nin hem de UEFA'nın verdiği bir ceza olarak gördüğüm için normal bir ceza.

Haberin Devamı

Turgay ŞEREN (Spor Yazarı)

Hakemlere yapılan hareket tabiki de yanlış. Süper Kupa maçında hakem ters kararlar verdi hem de bu hakem Türkiye'nin bir numaralı hakemi.Her ne kadar Cüneyt Çakır yanlış kararlar versene futbolcunun hakemin üstüne gitmesi çok yanlış. Bu hareketin sonucunda gelen ceza diğer futbolculara da ders olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!