ENGELSİZLER, 10 ayrı şehirde “Adını Sen Koy” diyor!

Haberin Devamı

ENGELSİZLER, 10 ayrı şehirde “Adını Sen Koy” diyor

GEÇTİĞİMİZ gün nefis bir mail düştü adrsime... Başlığı “Sayın Bahar Akıncı Adını siz koyun”. Hah dedim, bir okur doğurdu, benden çocuğuna isim istiyor. Bir dakikalığına kendimi önemli bir şey sandım.
Ama işin aslı öyle değilmiş. İşin aslı daha da güzelmiş.
Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi TEKSEM, kendi yazdığı tiyatro oyunlarını sahneye taşıyarak engellilerin imajını değiştirmek ve eğitime kaynak yaratmak için yürüttüğü projelerde, bu sene “Adını Sen Koy” oyunu ile meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek istemiş.
Oyun, İzmir’de de 25 Mart Pazartesi günü yani yarın akşam, saat 20.00’de Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sahnelenecek.
Kuruculuğunu Gamze Elibol’un yaptığı ekip 10 ayrı şehirde sağlıklı yaşam ve meme kanseri konusunu gündeme taşıyacak. Engellilerin imajını değiştirmek ve eğitim imkanı yaratmak TEKSEM, engelli cihazı kullanmak zorunda kalan, maddi imkanı kısıtlı olan öğrenciler için tiyatro oyunlarının sponsor gelirleriyle cihaz ücretlerini karşılayabilecekleri projeler düzenliyor ve bu tiyatro oyunlarını farklı şehirlerde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle sahneliyor.
TEKSEM, destek amaçlı bilet satışı yapmıyor ve seyircilerden sadece eğer oyuna geleceklerse bilet almalarını talep ediyor.
Oyunun konusu
“Adını Sen Koy” oyunu, kendi halinde 3 ev kadının her gün yaptıkları ev işleri arasında kendilerini ziyaret ederek meme kanserinin önemini anlatmaya çalışan sağlık ekipleriyle yaşadıkları ilişkileri, eğlenceli ama düşündürücü bir tarzda anlatıyor.
Nasıl bilet alabilirsiniz?
www.teksem.net sitesi ve www.facebook.com/teksem sayfasından oyunun hangi ilde hangi tarihte oynanacağını öğrenip teksem@gmail.com adresinden biletlerini ayırtabilir ya da adrese teslim olarak alabilirsiniz.
İzmir’deki oyun yarın gece olduğu için acele etmekte fayda var.

Haberin Devamı

Ayrılık acısına katlanma yolları

Haberin Devamı

1. Kırkı çıkar çıkmaz bir mevlüt okutun, ferahlatır.
2. Kendinizi okumaya verin. (Size attığı son SMS’i günde 50 defa okumaktan bahsetmiyorum)
3. Günde 2 doz Seda Sayan, 2 doz Esra Erol, 1 doz da Survivor izleyin. Kesmezse Adnan Hoca’nın yeni kurduğu kanala takılın (doz aşımına dikkat!)
4. Ev ya da araba borcuna girin. Hatta ikisini birden alın. Ayı nasıl geçireceğinizi kara kara düşünürken o zalim sevgiliye sıra gelmez.
5. Kipa’dan bir dart alıp fotoğrafını yapıştırın. Okları kafasına kafasına sapladıkça öfkeniz akmasa da damlar.

ENGELSİZLER, 10 ayrı şehirde “Adını Sen Koy” diyor

Yazarın Tüm Yazıları