Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 17:45

YENİ YIL PASTASINI ENGELLİLER KESTİ

Muğla’daki Bedensel ve Zihinsel engelliler için her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelsiz Yılbaşı Eğlencesi’ Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte engelliler tarafından çalınan müzik aletlerine üniversite öğrencileri palyaço kıyafetleri giyerek eşlik etti.
Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, devletin tüm imkânları ile engellilerin ve ailelerin yanında olduğunu belirtti. Vali Çiçek, Engelli bireylerin toplumda yalnız kalmadıklarını göstermek ve onlarla birlikte olmak için bu tür faaliyetlerin önem taşıdığını dile getirdi.
Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise her yıl düzenlenen etkinliğe katılımdan memnun olduklarını söylerken, “Eğlencenin düzenlenmesinde bize destek veren üniversite öğrencilerine ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
ENGELLİLERE AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
Programda hayırsever vatandaşlar tarafından temin edilen 4 akülü sandalyede ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi. Akülü sandalyeleri ailelere Muğla Valisi Amir Çiçek ve Hülya Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan teslim etti.
Sandalyelerin teslimi sırasında gözyaşlarına hakim olamayan kız çocuğunu Vali Çiçek’in eşi Hülya Çiçek teselli etti. Sandalyeleri teslim alan aileler hayırseverlere teşekkür etti. Türk Kızılay’ı Muğla Şubesi tarafından da engelliler ve ailelerine yılbaşı hediyeleri dağıtıldı.
Törene katılan başta Vali amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, müzik eşliğinde eğlenen engelliler ile birlikte eğlendi. Etkinlikte engelli öğrenciler, aileleri ve üniversite öğrencileri ile yeni yıl pastası kesti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!