Engelliler temsili askerlik yaptı, aileleri duygusal anlar yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler temsili askerlik yaptı, aileleri duygusal anlar yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 14:45

Engelliler temsili askerlik yaptı, aileleri duygusal anlar yaşadı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - ENGELLİLER Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Hasdal Kışlası’nda 1 günlüğüne silah altına girerek temsili askerlik yapan gençlerin aileleri duygusal anlar yaşadı. Arnavutköy Belediyesi de gençleri kına yakarak Hasdal’a uğurladı.

Engelli vatandaşlar için Hasdal Kışlası’nda temsili askerlik töreni düzenlendi. Bir günlüğüne silah altına alınan engellilerin temsili askerlik töreni öncesi Arnavutköy Belediyesi tarafından kına töreni yapılırken, daha sonra Hasdal Kışlası’na geçildi. Törene, protokol üyeleri ve komutanların yanı sıra engellilerin birinci derece yakınları katıldı.

Hasdal Kışlası'nda temsili olarak giydikleri üniformalarla çakı gibi birer asker olan engelliler, tıraş oldu, karavanadan yemek yedi. Askerliğin temel kurallarını yerinde tecrübe eden gönüllü askerler komutanlarından, uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkânı buldu.

“BİR GÜNLÜK ASKER OLACAĞIM”

Askerlik görevini bir günlüğüne yerine getirmek için Hasdal Askerlik Kışlası’na gelen Abdullah Koç, “Bugün 12 Mayıs. Bir günlük asker olacağım. Kimse askerlik yapacağıma inanmıyordu. Ama oldu. Çok heyecanlıyım. Vatanımız sahipsiz değildir. Her zaman vatanımı savunurum. Vatan bölünmez. Vatanımızı bölmeye çalışan hainler kalleştir” dedi.

Engelli bir genç da vatan borcunu ödemek için askerlik yapmaya geldiğini belirtirken, bir engellinin annesi de  oğlunun askerliği için, “Çok mutluyuz, gururluyuz. Allah isteyen herkese nasip etsin” şeklinde konuştu.

Bir engelli genç babası, “Bizim duygularımız çok yoğun, kelimelerle anlatılmaz. Oğlumuzu şu kıyafetler içerisinde görmek bile bizim için büyük bir gurur. İnşallah sağlık sorunları bittiğinde gerçek askerliğini de yapar” derken, bir diğer engelli babası ise, “Bugün oğlumun bir günlük askerliği için buradayız. Oğlumu böyle görmem beni çok mutlu etti. Belediye sağ olsun bu günleri görmemizi sağladı” ifadelerini kullandı.

Engelli aileleri, evlatlarının bir günlüğüne asker üniforması giyerek vatani görevini yerine getirmesinden dolayı gurur duydu. Evlatlarını yalnız bırakmayan aileler oldukça duygusal anlar yaşadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı ile silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlere daha sonra terhis belgeleri verildi. 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!