Engelliler, Kar Festivali için Erciyes'te buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Engelliler, Kar Festivali için Erciyeste buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 13:44

Engelliler, Kar Festivali için Erciyes'te buluşacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ULUSLARARASI Engelliler Kar Festivali, 25-26 Mart'ta, Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılacak. Ulusal ve Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Kayseri Erciyes A.Ş. bu kez de ’Erciyes için engel yok’ sloganıyla Türkiye genelinden ve yurt dışından engellileri bir araya getirecek.
Engellilerin sosyal alanda kendilerini daha rahat hissedebilmeleri, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek olan festivale, görme, işitme ve bedensel engelliler katılacak. Kayseri Erciyes A.Ş. ve Erciyes Engelliler Spor Kulübü tarafından düzenlenen 7. Erciyes Uluslararası Engelliler Kar Festivali, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş, Kayseri Gaz, Kayseri Ulaşım A.Ş, Kent Ekmek ve Arlberg Sport'un destekleriyle Tekirkapı’da yapılacak. 
Toplumda oluşmuş önyargıların kırılması ve engelli bireylerin farklı etkinliklerle kendilerini ifade edebilmeleri amacıyla bu festivali düzenlediklerini söyleyen Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Bu tür etkinlikler hem toplumda hem de engelli kardeşlerimiz arasında bir bakış açısı oluşturması açısından çok önemli. Erciyes’i yönetmeye başladığımız ilk yıldan itibaren düzenli olarak bu festivali düzenliyoruz. Bu yıl da 7’ncisini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurtdışından festivale katılacak olan engelli arkadaşlarımız bu festival için kışı iple çektiklerini ifade ediyorlar. Bu yılın sloganı “Erciyes’e Engel Yok” ve katılımcılarımız her türlü engele rağmen, Erciyes’te engel olmadığını gösterecekler'' dedi.
Erciyes Engelliler Uluslararası Kar Fesivali’nde, engelli misafirler Erciyes’te konaklayacak ve festival boyunca yarışmalar, konserler ve çeşitli etkinliklerle hem eğlenecek hem de kayak yapacaklar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!