Engelliler davullu zurnalı asker oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler davullu zurnalı asker oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:54

Engelliler davullu zurnalı asker oldu

Haberin Devamı

Mesut MADAN/ BURDUR,(DHA) - BURDUR'da 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 60 engelli genç davullu zurnalı törenle askere uğurlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen asker uğurlama törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, 58. Piyade Alay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, asker aileleri ve yakınları katıldı. Törende askere gidecek gençlere kına yakıldı. Bir gencin kınasını ise Vali Şerif Yılmaz yaktı. Asker adayları daha sonra davul zurna eşliğinde oynadı. Aileler de cep telefonlarıyla bu anları kaydetti.
Engellilerden 21 yaşındaki Adem Çimenkaya'nın dua etmesinden sonra asker adayları 'En Büyük Asker, Bizim Asker', 'Vatan Sana Canım Feda', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganlarıyla yürüyerek Binbaşı Maruf Kışlası'na gitti. Gençler bir günlük eğitimin ardından yemin edecek.
21 yaşındaki Barış Matur askerlik vazifesini yapacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Baba Bekir Matur da çok mutlu olduğun belirterek, "Kendim askerlik yapmış gibi oldum. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!