Engelli yoluna reklam kondu

Güncelleme Tarihi:

Engelli yoluna reklam kondu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 15:23

Tunalı Hilmi ve Meşrutiyet Caddesi’nde, görme engelliler için ayrılan sarı şeritlerin üzerine konulan dijital açıkhava raket panosu (Vboard) tepki çekti.

Haberin Devamı

Başkent’in en işlek caddelerinde, sarı çizgileri takip ederek yürümek isteyen engelli bir vatandaşın çarparak yaralanmasına yol açabilecek dijital pano görenleri şaşkına çevirdi. Sarı şeritler sökülerek, inşaa edilen elektronik panonun kaldırılmasını veya daha uygun biryere konulmasını talep eden semt sakinleri yetkililerden duyarlı davranmasını bekliyor.

TRAJİ-KOMİK TEHLİKE

Tunalı Hilmi Caddesi’nde engelli yoluna dikilen panoya çok yakın bir noktada bulunan taksi durağının çalışanları, panonun kurulduğu günden beri birçok engelli vatandaşa sorun yarattığına şahit olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bizler de bir anda fark ettik. Sarı çizgiler sökülmüş ve üzerine dijital bir reklam tabelası konulmuş. İşimiz gereği gece gündüz buradayız, şu ana kadar herhangi bir olay yaşanmadı. Ancak traji-komik manzaraya çözüm bulunmazsa, engelli bir vatandaşın yaralanmasına sebep olacak” dedi.

Haberin Devamı

YÜRÜME ENGELİ OLDU

Meşrutiyet Caddesi’nde kurulan 2 adet dijital raket panosu ise engelliler için ayrılan sarı çizginin tam yanına kuruldu. Yoldan geçen bir engellinin çarpması muhtemel olan dijital panoya yer açabilmek için sarı çizgiler de kaldırıldı. Cadde üzerinde 200 metre arayla kurulan iki pano, engelli yollarını tamamiyle kullanılamaz hale getirdi. Durumu gören vatandaşlar, “Engelliler yoluna kurulan tabela yürümeye engel” diyerek duruma tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, panoların kaldırılması için firmayı uyardıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!