Engellerini futbolla unutuyor

Güncelleme Tarihi:

Engellerini futbolla unutuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 13:15

(A) Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı'nın golcüsü Hüseyin Er, hayata futbolla yeniden tutundu.

İngiltere'de yaşayan gurbetçi futbolcu Hüseyin Er, çocukken geçirdiği havale nedeniyle işitme duyusunu kaybetti. Hayata küsmeyen Hüseyin Er, kendisini futbola verdi ve kısa zamanda eski neşesine yeniden kavuştu.

Futbola Tottenham kulübünün işitme engelliler takımında başlayan 25 yaşındaki golcü oyuncu, kısa zamanda Arsenal kulübü yetkililerinin dikkatini çekti ve Londra ekibine transfer oldu. Gurbetçi futbolcu, Arsenal'de geçirdiği başarılı sezonların ardından 2006 yılından itibaren Türk Milli Takımı'nın vazgeçilmezi oldu.

"Futbol rahatlamamı sağlıyor"

Milli Takımla birlikte Ankara'da 2012 Dünya Kupası'na hazırlanan golcü oyuncu, “Hayatımda en önemli şey futbol. Bütün problemlerimi sahaya çıktığımda unutuyorum. Futbol rahatlamamı sağlıyor” diye konuştu.

Milli oyuncu, futbolla birlikte yeniden gülmeye başladığını söyleyerek, “Futbol benim için adeta terapi. Futbolu bütün engelli arkadaşlara tavsiye ediyorum. Evde oturarak mutlu olamazlar” ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olacağız"

2012 Dünya Kupası hazırlıkları hakkında da konuşan Er, sözlerine şöyle devam etti:
“Yunanistan'da yapılan son dünya kupasında, Almanya'ya uzatma dakikalarında yenilerek 2. olduk. İlk maçımızı Almanya'ya karşı oynayacağız. Çok iyi çalışıyoruz. Almanya'dan rövanşı almak istiyoruz. Dünya Kupası maçları Ankara'da oynanacak. Kendi evimizde oynayacak olmamız avantaj. Bu sefer şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bütün Ankaralılar'ı maçlara bekliyoruz.”

"En iyi golcü Hakan Şükür"

Türk takımların maçlarını yakından takip ettiğini belirten gurbetçi futbolcu, “Fenerbahçe'yi tutuyorum. Türkiye'nin en iyi futbolcusu Emre Belezoğlu. Emre'nin Fenerbahçe'den ayrılmasına çok üzüldüm. Türkiye'nin en iyi golcüsü ise Hakan Şükür. Her zaman kendime Hakan ağabeyi örnek aldım” şeklinde konuştu.
Milli oyuncu, Dünya Kupası'nda gol kralı olacağına inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!