Engel tanımayanlar

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de 25 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Özel Olimpiyatları'na hazırlanan 12 engelli sporcumuz gündüz uyuyor, gece yarısı çalışıyor.

Zihinsel Engellilere yönelik dünyanın en büyük spor organizasyonu olan 10. Dünya Özel Olimpiyat Oyunları'na katılacak 12 sporcumuz ABD'deki saat farkına uyum sağlayabilmek için gündüz uyuyor, gece yarısı çalışıyor. Saat 15.30'da sabah uykusundan kaldırılan çocuklar sabah idmanını saat 19.00'da akşam idmanını da gece yarısı 04-05 arası yapıyor.

Baş antrenör Ali Üredi, cimnastik antrenörü Türkan Bulut, yüzme antrenörü Kamil Tombuloğlu, atletizm ve masa tenisi antrenörü Gürbüz Tokgöz denetiminde çalışan engelli sporcularımız Bağlarbaşı ve Burhan Felek tesislerinde idman yapıyor. Sporcular, başarılara imza atmak için canını dişine takarak çalışıyorlar.

15 ülkeden 7 bin sporcunun katılacağı 400 bin seyircinin izleyeceği özel olimpiyatlarda ülkemizi atletizmde Özkan Karamahmutoğlu, Özcan Altun, Aykut Boragözükara, Yaşar Güven, masa tenisinde Mustafa Duduoğlu, Zeki Elik, cimnastikte Celal İlhan, Erdoğan Erdağ, yüzmede Bora Tokmakçıoğlu, Fatih Türkmen, Meltem Özkan ve Hande Özcan temsil edecek.

Baş antrenör Ali Üredi 25 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında ABD'nin North-Carolina eyaletinde 19 branşta yapılacak olimpiyatlarda takımımızdan en az 6 olimpiyat şampiyonluğu beklediklerini belirtti. Sponspor olarak katkılarda bulunan Doğuş Okullar Grubu, Jumbo, Kent-Pa kuruluşlarına teşekkür etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!