Enfraruj






Salih UÇAR
Haberin Devamı

İyi huylu yazı

Son günlerdeki yazılarımda kim, kiminle, nerede, ne yapıyor sorularının cevaplarını biraz fazla aradık. Bazı dostlarım, ‘‘İyi yazılarını özledik’’ diye eleştirmeye başladı.

İşte onlara hitaben iyi huylu bir yazı ve iki iyi örnek;

Müdavim Türkevi ve Restaurant, gece hayatında uzun süredir konuşulan bir mekandı. Sosyetenin büyük ilgi gösterdiği bu mekana bir türlü uğramak kısmet olmadı. Ta ki, geçen haftaya kadar...

O gece anladım ki, herkes, Müdavim'in müdavimi olmuş. İşletme Müdürü Osman Merdioğlu ve patron Alper Kazanoğlu ile iki katlı konakta, tarihe yolculuk yaptık. Bütün odalarına isim olarak Türk müziği makamlarının verildiği mekan, gerçekten de çok şık. Buselik Odası'nda Alper Kazanoğlu ile rakılı muhabbetin keyfine doyum olmadı...

BAKIR KAPTA RAKI KEYFİ

En çok da rakı bardaklarının içine konulduğu bakırdan yapılan orijinal kapları sevdim. Gaziantep'te bir bakır işçisi tarafından yapılan bu kaplar, büyük ilgi görmüş. Öyle ki, müdavimler, birçoğunu çantasına indirip götürmüş. Geriye az sayıda kap kalmış, şimdi yenileri bekleniyor. Müdavim'de, Hicaz Odası'na kapanıp, buz gibi rakı eşliğinde fasıl dileyip, birbirinden lezzetli Türk ve Osmanlı yemeklerinin tadına varabilirsiniz.

Bu satırların kaleme alındığı dakikalarda önüme bir faks geldi. Antalya'nın önde gelen fast-food'larından Burger Queen logosu vardı üzerinde... 28 Şubat Çarşamba günü 3'üncü kuruluş yıldönümü kutlaması olduğu yazıyordu.

SOLİSTLER BULUŞUYOR

Burger Qeen, haftasonlarında uğradığım, gazetemi okuyup, kahve keyfi yaptığım ve nefis burger'lerin tadını aldığım bir mekan. Önündeki Kışlahan Çarşısı, havuz ve çiçekli yoldaki hareketlilik, hep gözümün önündedir. Bu nedenle faksı hemen okudum, Queen'de ne var diye...

ŞOV YAPILACAK

Swiss Bar'dan Suat-Tahsin-Kubilay üçlüsü, Şaziye'den Nilay, Kehribar'dan Yusuf ve Tango Bar'dan Mami'nin o gün konser vereceği belirtiliyordu. Ömer-Kadir Karaduman imzalı faksta, Flamingo Club, Club 29 ve Grida Tatil Köyü'nün ünlü DJ'lerinin şov yapacağı notu da düşülmüştü.

Kısacası, Queen'in yıldönümü kutlamasında; Antalya'nın ünlü barlarında sahne alan solistler ve gözde mekanların DJ'leri buluşacaktı. Böyle bir etkinliği düşünenlere benden kocaman bir teşekkür.

Yazarın Tüm Yazıları